maanantai 11. elokuuta 2014

Piikkiön linnavuorella

Huttalan linnavuori on Piikkiössä sijaitseva 74 metriä korkea jyrkkärinteinen mäki. Wikipedian tietojen mukaan linnavuori on ollut käytössä kahteen otteeseen; esiroomalaisella ajalla 500 eaa. - 0 ja rautakauden lopussa 1000-1000-luvuilla.
Lauantaisella Piikkiön reissulla käytiin myös linnavuorella. Olen kirjoittanut aiheesta pari kertaa aikaisemminkin, joten kertaamisen pelossa yritän olla naputtelematta samoja tarinoita.

Linnavuoren erikoisin nähtävyys lienee muutaman metrin korkuinen kivipaasi. Se on oikea luonnon taideteos. Kivi on ilmeisesti ollut vanha uhrauspaikka. Polulta päin se muistuttaa toiselta reunaltaan sekä australialaisen aboriginaalin että erään entisen työkaverini sivuprofiilia.Lauantaina kävin ensimmäisen kerran kiven toisella puolella. Tällä kertaa mielikuvitus loihti siitä esille Alienin ja Predatorin kasvojen piirteet. Elokuvamonsterien lisäksi löysin myös paksun kirjan. Tulkinnan varaa näyttää olevan paljon.
Piikkiön linnavuori on laajempi verrattuna vaikkapa naapurikunta Liedon Vanhalinnan linnavuoreen. Ympärillä menee retkeilyreitistöjä. Vuoren laelta on komeat näkymät peltojen ja metsien yli aina Turkuun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti