lauantai 29. kesäkuuta 2024

Tanja Tanita juhannusneitona

Olin juhannusviikolla ottamassa kuvia Tanja Tanita Sundellin kanssa Turun Hirvensalossa. Tanja on turkulainen monitoiminainen, joka laulaa bilebändissä, ohjaa kuntosalilla ja malleilee.  

Tanja on myös peppumissi Miss Bum Bum Finland jonkun vuoden takaa. Peppu ei kuitenkaan nyt vilahdellut ison valkoisen hameen alta, vaan teemana oli keskikesä ja juhannus. 

Tanja jutteli jo viime kesänä eräästä rannasta, jota voisi joskus käyttää kuvauksiin. Olen nähnyt paikan lukuisia kertoja vesibussin kannelta, mutta en tiennyt sitä samaksi. Miljöö oli paikan päällä hienompi kuin mereltä käsin luulisi ja veteen kaartuvat koivut piste iin päälle. 
Pienehkö ongelma oli aurinkoisen alkuehtoon kova valo. Mielestäni lopputulos ei kuitenkaan ole lainkaan hassumpi. Tanjahan on ihan ykkösmalli, joten jää valokuvaajan kontolle saada hyviä kuvia.

Sattumalta Baltic Princess-laiva lipui Turun satamaan kuvaushetkellä. Siinä vaiheessa ei tosin oltu enää koivujen lomassa, vaan läheisellä laiturilla. Valo ja ympäristö vaan olivat sen verran erilaisia, että kuvat eivät sovi tähän yhteyteen. 
Muutamia aiempia Tanja-fotosessioita linkeissä:

https://kaislatuuli.blogspot.com/2020/08/tanja-harjattulan-rannalla.html

https://kaislatuuli.blogspot.com/2023/02/tanja-naantalin-kesassa.html

https://kaislatuuli.blogspot.com/2023/11/tanja-heinanokan-rannalla.html

torstai 27. kesäkuuta 2024

Lumpeita ja sammakoita 5. kesäkuuta

Turun Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa on kuluvana kesänä käynyt varsinainen säpinä. Kun paikallislehti kirjoitti ulkolammikoissa esiintyvistä vihersammakoista, on paikalla käynyt puolittainen kansanvaellus. 

Lehden kuvaaja oli onnenkantamoisen johdosta saanut taltioitua otoksen, jossa rantakäärme nielee sammakkoa. Sellaisen kuvan kun itsekin saisi. 

Lammikoissa on myös liejukanoja, jotka tietääkseni pesivät siellä nyt kolmatta kesää. Poikasiakin on, mutta tähän kuvasarjaan niitä ei ole eksynyt. 
Tämä postaus jäi roikkumaan pariksi viikoksi ja olen kesäkuun alun jälkeen käynyt kasvitieteellisessä muutaman kerran. Mutta mitäpä hyviä luontokuvia turhaan poistamaan, tekstiä perään ja juttu näkyville. 


sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Juhannusluontoa Vepsästä

Vastikään juhlittu juhannus meni totuttuun tapaan Turun kaupungin ulkoilusaaressa Vepsässä. 

Airiston merialueella sijaitseva 17 hehtaarin saari tarjoaa muun muassa saunoja, vuokramökkejä ja kaunista saaristoluontoa, jota moni satunnainen kävijä ei ymmärrä edes katsella. Vesibussilta mennään suoraan ravintolan terassille jonottamaan, kun saman operaation voisi tehdä sen jälkeen kun ensin on tutustunut saareen. No, kukin tavallaan.

Muutaman juhannuksen vietin saman kaveriporukan kanssa mökkeillen, mutta tänä vuonna asiaan tuli muutos. Muut halusivat vaihtelua jättäen Vepsän kokonaan väliin ja täten mökissä oli uusia naamoja. Kaikki sujui oikein mukavasti. 
Juhannuksen viettomme ei rajoittunut mökin terassille, vaan välillä liikuimme luonnon helmassakin. Aaton kova tuuli ei fotoista välity, mutta juhannuspäivän hellekeli todennäköisesti sen tekee. Saaren eteläpään komeille kalliolle ei tällä kertaa joutanut, mutta asia pitää korjata kesän kuluessa. 

Muistikortille tallentui myös kymmenittäin juhlintakuvia. Jotta kukaan asianomainen ei ottaisi hernettä nenäänsä, katsellaan vain luonto-otoksia. perjantai 14. kesäkuuta 2024

Annika Marjaniemen kartanolla

Annika Hakala on turkulainen pitkän linjan tanssija- ja tanssinopettaja. Olen tuntenut hänet kymmenkunta vuotta ja nykyään asummekin niin liki, että voisi vaikka huutaa kuulumiset parvekkeelta toiselle. 

Annika on ollut silloin tällöin fotomallinani. Toisinaan mukana on ollut hänen ystävänsä Mercia, joka niin ikään on tanssija. Annika on itse myös innokas valokuvaaja, tallentaa kovasti niin luontoa kuin ihmisiäkin. 

Kyselin viime kuussa hänen kiinnostustaan lähteä Turun Ruissaloon, joko malliksi tai sitten napsimaan maisemakuvia oman kameransa kanssa. Valinta osui ensimmäiseen vaihtoehtoon. 

Toukokuun yllätyshelteiden aikana luonto heräsi vauhdilla järkyttävästä takatalvesta. Ruissalossakin oli käyntipäivänämme melkein jo täysi kesä. Takuuvarmana hyttysmagneettina sain kimppuuni vuoden ensimmäiset verenimijät.  

Kuvausmiljööksi mieleeni juolahti komea Marjaniemen kartano Ruissalon saaren itäpäässä. Tai oikeammin se on huvila, villa, kuten Ruissalossa on tapana näitä rakennuksia kutsua. 
Annikalla oli kolme erilaista asua mukanaan. Marjaniemessä kahdelle niistä oli käyttöä. Mielestäni valkoinen sopi Marjaniemeen täydellisesti. 

Annika itse tykkäsi eniten terassikuvasta, joka on tuossa yllä. Se olikin hänen ideansa. Aikani yritin hakea kuvakulmia, mutta aina oli tolppa edessä tai jotain ylimääräistä mukana. Onnistui kuitenkin. 
keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Kustavin kirkkomaa 7. kesäkuuta

Kustavi täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Lauantaina 8.6.2024 kunnan keskustaajamassa Kivimaalla sijaitsevalla Tuulentuvalla juhlittiin musiikin, juhlapuheiden ja kakkukahvien kera. 

En osallistunut tapahtumaan, vaikka kivenheiton päässä Tuulentuvasta olinkin. Vietin sattumoisin samana päivänä omiakin syntymäpäiviä - täytin 96 vuotta vähemmän kuin Kustavi. 

Edeltävänä päivänä kävin kastelemassa kukat isäni haudalla. Kiertelin samalla hautausmaalla laajemminkin. 

Päivä oli kaunis ja miljöö kesäasussaan varsin kuvauksellinen. Uusia kuvakulmiakin löytyi.