sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Juhannusluontoa Vepsästä

Vastikään juhlittu juhannus meni totuttuun tapaan Turun kaupungin ulkoilusaaressa Vepsässä. 

Airiston merialueella sijaitseva 17 hehtaarin saari tarjoaa muun muassa saunoja, vuokramökkejä ja kaunista saaristoluontoa, jota moni satunnainen kävijä ei ymmärrä edes katsella. Vesibussilta mennään suoraan ravintolan terassille jonottamaan, kun saman operaation voisi tehdä sen jälkeen kun ensin on tutustunut saareen. No, kukin tavallaan.

Muutaman juhannuksen vietin saman kaveriporukan kanssa mökkeillen, mutta tänä vuonna asiaan tuli muutos. Muut halusivat vaihtelua jättäen Vepsän kokonaan väliin ja täten mökissä oli uusia naamoja. Kaikki sujui oikein mukavasti. 




Juhannuksen viettomme ei rajoittunut mökin terassille, vaan välillä liikuimme luonnon helmassakin. Aaton kova tuuli ei fotoista välity, mutta juhannuspäivän hellekeli todennäköisesti sen tekee. Saaren eteläpään komeille kalliolle ei tällä kertaa joutanut, mutta asia pitää korjata kesän kuluessa. 

Muistikortille tallentui myös kymmenittäin juhlintakuvia. Jotta kukaan asianomainen ei ottaisi hernettä nenäänsä, katsellaan vain luonto-otoksia. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti