torstai 30. elokuuta 2012

Muinaistulien yö Vepsässä


Ruissalo kuvattuna MS Lilyn kannelta Muinaistulien yönä 25.8. noin kello 20.20.


Lauantaina 25.8. vietettiin saaristossa Muinaistulien yötä.

Muinaistulet perustuvat siihen, että satoja tai tuhansia vuosia sitten Itämeren rannikolla ohjattiin merkkitulien avulla merenkulkijoita maihin tai varoitettiin vaarasta. Myöhemmin tulia ruvettiin polttamaan kesäkauden päätökseksi elokuun viimeisenä lauantaina.

Olen osallistunut moiseen juhlaan muutaman kerran aikaisemminkin. Nyt se tuli eteen todella extemporena. Kävi nimittäin ilmi, että Vepsän ulkoilusaareen kulkeva alus MS Lily liikennöikin extravuoroja kyseisenä päivänä Aurajoen ja Vepsän välillä. Päivällä tehty Hangon ja Russarön reissu oli tuskin ohi, kun sain tiedon ylimääräisestä laivavuorosta. Eipä tarvinnut kauan miettiä mitä illalla tekee.

Kello 20 lähtö sopi kuin nakutettu. Ei muuta kuin laivaan ja nauttimaan merimatkasta. Vepsään oli jo aikaisemmalla laivalla mennyt muutama tuttu, joten seuraa oli tiedossa ja mukanakin. Paluulaiva lähti Vepsästä Turkuun puolenyön aikoihin.

Lilyn baari oli välittömätsä kansoitettu jonoksi asti. Tuskin varustamo on tehnyt vastaavaa tiliä edes juhannusristeilyillä. Omia juomia laivalla ei saa nautiskella, mutta baarin antimia saa imuroida missä päin laivaa tahansa.


Matkailijoita MS Lilyn peräkannella.


Vepsän kioskiravintolassa oli tanssit. Orkesteri tuuttasi menemään niin iskelmää kuin rokkiakin ja kansa pisteli jalalla koreasti. Kello 21.30 syttyi kokko samassa paikassa kuin yleensä juhannuksenakin. Väkeä oli kuin pipoa. Paluulaiva oli aivan täynnä.

Illan päälle oli mahtava ilotulitus. Harvemmin olen niin hienoa nähnytkään. Liikkuvaa kuvaa ilotulituksesta löytyy Youtubesta http://www.youtube.com/watch?v=T4QgGtpD8Mo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti