lauantai 20. huhtikuuta 2013

Ruissalon kevättä kahtena sunnuntaina

Kevät on tänä vuonna muutaman viikon myöhässä, kuten joka tuutissa on toitotettukin.

Ikkunasta vilkaistuna pihalla on vielä muutama pieni lumikasa talven jäljiltä. Eilen kuulin hississä, että naapuri oli kuukausi sitten liukastunut peilikirkkaalla takapihajäätiköllä. Tuloksena molempien sääriluiden ja nilkan murtuminen. Nyt jään tilalla on enää hiekoitussoraa, jota Planet Servicen kaveri yhtenä aamuna poisti lehtipuhaltimella!

Sunnuntaina 14. huhtikuuta poikkesin Ruissalossa. Kevät teki kovasti tuloaan.


Ruissalon opastuskeskus Tammenterhossa oli (käsittääkseni) harrastajakuvaaja Kari Westerholmin 40-vuotisjuhlanäyttely.

Olen törmännyt Westerholmin vahvasti kuvakäsiteltyihin otoksiin muutamissa nettigallerioissa. Mies näyttää kuvaavan paljon saaristoluontoa sen uloimmissakin kolkissa. Aiheet ovat todella hyviä, mutta kuvat ovat mielestäni liian vahvasti muokattuja. No, kuka mistäkin tykkää.


Ruissalossa tuli käytyä myös eilen, 21. huhtikuuta. Kevät oli edistynyt valvavasti viikon aikana.

Ruissalontiellä katse osui ylös taivaalle. Merkillisiä lentokuvioita näkyi siellä täällä. Liekö kyseessä ollut jokin taitolentonäytös?


Saaronniemessä joutsenet etsivät ruokaa pohjasta aivan rannan lähellä, eivätkä olleet moksiskaan  ohikulkevien ihmisten touhuista. Joutsenia näkyi yllättävän monta paria.

Ulkoilijoita oli paljon liikkeellä. Eipä ihme, ilma oli mitä parhain - lauantaina puhaltanut tuuli ei kiusannut enää lainkaan.

3 kommenttia:

 1. Olimme myös eilen kävelemässä Ruissalossa, jossa ensimmäiset sinivuokot jo kukkivat. Sinä et tainnut moisia nähdä, kun ei kuvissa näkynyt.

  Mukavaa kevättä ja hyviä kuvausilmoja!

  t: hannu

  VastaaPoista
 2. Hienoja kevätkuvia!!!
  T.Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista