maanantai 29. huhtikuuta 2013

Littoistenjärvellä 25. huhtikuuta

Viime viikolla oli niin hyvät ulkoilukelit, että Askalankosken lisäksi tuli käytyä Littoistenjärven Kaarinan puoleisella rannalla.

Littoistenjärvi sijaitsee Liedon ja Kaarinan rajalla. Pinta-alaltaan se on 147,5 hehtaaria. Rantaviivaa on kuusi kilometriä, keskisyvyys kaksi metriä ja syvimmältä kohdaltaan kolme metriä.

Järven rannat ovat Kaarinan Littoisten puolelta pientaloaluetta, kun taas Liedon puolelta metsää. Peräprutkuilla tai vesiskooottereilla ei saa järvellä huristella lainkaan.

Viime vuonna Turun Sanomat kirjoitti, että järvestä oli löytynyt sinne kuulumatonta haitallista tulokaskasvia, lammikkia. Muistaakseni joku urpo oli tyhjentänyt sinne akvaarionsa.

Järvi oli rantoja lukuunottamatta melkein kokonaan vielä jäässä. Jonkunlaista elämää kumminkin näkyi; lintuja oli uiskenteli siellä täällä.

Littoisten vanhan verkatehtaan kellotorni on hallitseva elementti katsoessa järveä melkein mistä suunnasta tahansa. Eräs tuttu kertoi kuvan nähtyään, että hänen orkesterinsa treenasi muinoin samassa rakennuksessa. Olen myös kuullut huhuja, että tornista on komeat näköalat.2 kommenttia:

  1. On tullut käytyä Littoisten Verkatehtaan tornissa. Kaveri piti kerran siellä pirskeet, kun asui pihapiirissä. Komiat oli maisemat!
    T.Matti "Viki" Vikström
    T

    VastaaPoista
  2. No varmasti oli komeat maisemat! Ties vaikka joku päivä itsekin sinne pääsisi.

    VastaaPoista