lauantai 13. huhtikuuta 2013

Järppilän kartano

Viime lauantain reissulla poikkesimme myös Taivassalon Helsinginrannassa, jossa sijaitsee Järppilän vanha kartanoalue.


Nykyinen päärakennus on tehty 1830-luvulla. Sen lähellä on aikoinaan ollut kartanolinna, josta on jäljellä holvikellarien jäännöksiä ja kivinen makasiinirakennus. Se näyttää ainakin ulkoapäin hyväkuntoiselta.

Järppilän kartanossa järjestetään kesäisin häitä ja muita juhlatilaisuuksia. Kartano on tällä hetkellä myynnissä ja odottaa ostajaansa. Hintaa en tiedä, mutta tuskin sitä kuitenkaan taivassalolaisen kesämökin hinnalla saa.

Sanotaan, että alueella kummittelee. Kartanon omasta aaveesta ei näkynyt vilaustataan, vaikka kuinka koitin kuikuilla sen perään. Mandoliinikrapulassa ei ehkä kannata paikalle mennä - voi meinaan jäädä viimeiseksi reissuksi, jos Valkea rouva yhtäkkiä esittäytyykin.Komea koivukuja reunustaa kartanolle johtavaa tietä.


Järppilän kartanon pitkästä historiasta löytyy infoa tarkemmin Wikipediasta. http://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4rppil%C3%A4n_kartano


2 kommenttia:

  1. Järppilän alueelle sopisi laaja matkailukeskus varsinkin jos itse kartano voisi toimia jatkossakin tilausravintolana.

    VastaaPoista
  2. Varmasti näin on. Kiitos kommentista!

    VastaaPoista