torstai 4. huhtikuuta 2013

Saxon-iltamat lll

Saxon-iltamat näyttävät muodostuneet jo perinteeksi. Lähinnä vitsistä alkanut illanvietto järjestettiin tällä kertaa Martin sijasta toisella puolella Turkua. Liekö alue sitten Pallin tai Runosmäen kaupunginosaa.


Kutsuvieraita oli kymmenkunta. Kaikki eivät sen kummemmin kovia Saxon-faneja olleet, mutta se ei varsinainen pääsyvaatimus ollutkaan. Illan isäntä Tony oli loihtinut paikat koreaksi.

Saxon on englantilainen pitkänlinjan hevimetallibändi, joka perustettiin vuonna 1976. Yhä varsin aktiivinen orkesteri julkaisi juuri uuden levyn nimeltään Sacrifice. Sitä myös kuunneltiin illan mittaan.

Saapuessani vähän jälkeen viiden, pyöri olohuoneessa parhaillaan kanadalaisyhtye Annihilatorin dvd. Mutta koska Saxon-iltamien pääasiallinen tarkoitus on kuunnella Saxonia ja ottaa kuppia siinä samalla, eipä mennyt kauan kun Tony pisti päälle Saxon Best Of Wacken -dvd:n.

Peräti 31 biisin kokoelma kattoi parhaat palat Saxonin kolmesta eri Wackenin esiintymisestä. Bändi onkin kyseisillä festareilla yksi vakionimistä ja sen suosio on suurinta juuri Saksassa.


Illan mittaan ruudussa pyöri myös Uriah Heepiä ja Michael Schenker's Temple Of Rockia, jota osa porukasta on lähdössä katsomaan Helsinkiin tämän kuun 26. päivä. Kokoonpanossa ovat mukana Scorpionsin kultakauden rumpali Herman Rarebell ja basisti Francis Buchholz.

Aika vierähti pitkäperjantaina nopeasti. Kello 23 paikkeilla päätimme vaihtaa maisemaa ja jatkopaikaksi valikoitui äskettäin avattu Rokbar Turun keskustassa.

Oli taas sen verran mukava ehtoo, että Saxon-iltamat saanevat jatkoa.
2 kommenttia: