tiistai 14. toukokuuta 2019

Saaronniemi toukokuun ensimmäisellä viikolla

Toukokuun ensimmäinen viikonloppu oli vaihteeksi ohjelmaton. Soittorumba muutamalle kaverille ei tuottanut tulosta ja kun vielä vapunaattokin meni töissä ahertaessa, ei kankkunen päässyt yllättämään koko viikolla.

Suurena Ruissalo-fanina en malttanut pysyä sieltä poissa viikonloppuna. Teinkin kaksi reissua vähän eri puolille saarta. Alla olevat kuvat ovat Kolkannokasta ja Saaronniemestä 4. toukokuuta.

Ilma oli sen verran viileähkö, etten nähnyt käärmeitä kuikuiluistani huolimatta. Tähän aikaan niitä saattaa vielä löytää, koska aluskasvillisuus ei ole tiheää ja vihreää. Valkoposkihanhia ja kyhmyjoutsenia sen sijaan oli senkin edestä.

Yksinäinen kanadanhanhi sukelteli perssulat pystyssä kuin joutsen konsanaan ruokaa rantavedestä etsiessään. Yleensä olen nähnyt niiden rouskuttavan nurmikkoa serkkujensa tapaan, mutta hyvin näyttää vesikasvitkin maistuvan.

Haahkoilla oli kevätkiima kovimmillaan. Parisenkymmentä urosta piiritti yhtä naarasta kauempana rannasta. Tuollaista operaatiota ja ääntelyä en ole kai ennen todistanutkaan. Olipa aikamoinen show.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti