tiistai 4. syyskuuta 2018

Saaronniemen luontoa elokuussa

Turun Ruissalon saaren kärjessä sijaitseva Saaronniemi on suosittu ulkoilupaikka meren rannalla. Blogiani seuranneet ovat varmaan huomanneet, että käyn siellä itsekin usein.

Kokosin tähän fotoja viimeisen parin viikon ajalta, elokuun lopulta. Kyseessä on kolmen eri Saaronniemi-kierrokseni parhaat palat.

Loppukesän meiningit näkyvät Ruissalon luonnossa jo selvästi. Kuivan kesän takia rantakallioiden kasvit eivät päässeet kukoistamaan oikein lainkaan. Vasta muutaman elokuisen sadepäivän ansiosta väriloistoakin alkoi tulla.


Olen toisinaan lähettänyt Ruissalo-kuviani Facebookin Turku kuvin ja sanoin- sekä Ruissalon ystävät-ryhmiin. Osan näistäkin kuvista. Seuraan aika tarkkaan kuka tykkää, kuka ei tykkää tai kommentoiko joku.

Mielenkiintoisia havaintoja onkin ollut. Esimerkiksi kun eräs töistä tuntemani henkilö hehkutti jotain vinoa ja mielestäni onnetonta maisemakuvaa aivan innoissaan, päätin testata tykkääkö hän minun kuvista.

Kymmenen minuuttia myöhemmin lähetin muutaman kuvan, joista osa on tässäkin näytillä. Kuten arvenkin, eipä hän voinut tykätä. Ilmeisesti olen niin vittumainen työkaveri tai vastenmielinen persoona muuten vaan, ettei moinen onnistu millään. Kuvien tasosta se tuskin on kiinni, ainakin jos verrataan millaista materiaalia ryhmissä ylipäätään on.

Eräs jo vuosia tuntemani mies ole tykännyt Facebookin kuvasivustani, vaikka olen hänelle kaksi kertaa lähettänyt kutsun. Sen sijaan kun pikku kännissä postailin Facebookiin mielipiteitäni puolustusministeri Jussi Niinistön taannoin esiin tuomista armeijan kukkakaalipirtelöistä ja linssikeitoista, tuli häneltä välittömästi palautetta kirjoituksestani ja suurta kasvisruuan ylistystä. Ainuttakaan ottamaani luonto- tai mallikuvaa en muista hänen koskaan peukuttaneen. Mutta kukin tavallaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti