lauantai 29. syyskuuta 2018

Riina-Tuulia ja merkillinen pömpeli

Riina Tuulia on turkulainen rokkilaulaja ja miniatyyrikäsitöiden tekijä. Tutustuin häneen  vuosikymmenen alussa, jolloin satuin orkesterinsa keikalle Wanhaan Rahtilaivaan.

Ajattelin, että siinähän olisi näpsäkkä rokkimimmi valokuvamalliksi. Ensimmäiset fotot napsittiinkin syksyllä 2011 Turun Vartiovuorenpuistossa. Sittemmin useamman kerran.

Fotosessio talvella 2017 Kaarinan Ala-Lemussa onnistui yli odotusten. Sen jälkeen on ollutkin reilu puolitoista vuotta taukoa yhteisistä kuvaushommista, mutta asiaan tuli korjaus viime viikonloppuna. Ala-Lemun kuvia täällä http://kaislatuuli.blogspot.com/2017/01/fotosessiot-kaarinassa-osa-1-ala-lemu.html

Pari kuukautta sitten ihmettelin erään kaverini kuvassa näkemääni merkillistä rautapömpeliä. Kyselin missäpäin moinen mahtaa sijaita ja sain ohjeet Turun Koulukadun takana aukeavalle ratapihalle. Alue oli ennestään aivan vieras, vaikka lähes keskellä kaupunkia onkin. Eipä vaan ole ollut minkäänlaista asiaa sinne aiemmin.

Tötterö osoittautui huomattavasti pienemmäksi kuin kuvista päättelin, ollen suorastaan mallia hobitti. Rakennelma on kuulemma ollut ratavartijan pommisuojakoppi sodan aikana. Näin kertoi historiaan perehtynyt tuttuni, jonka sanaan on yleensä luottamista.

Joutomaa-alueella oli muutakin kuvausrekvisiittaa yllin kyllin. Ilmeisesti yön pimeyden turvin joku urho oli kipannut ainakin kuorma-autolastillisen romua suoraan VR:n metalli- ja betonitarvikkeiden sekaan. Ihmekös tuo, tuskin kukaan valvoo.

Kummastelen vaan, miten näin laaja alue voi olla tyhjäkäytöllä aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Tuskinpa menee montaa vuotta, kun monen hehtaarin alue on jo rakennettu täyteen kerrostaloja.

Kun ehdotin Riina Tuulialle paikkaa kuvausmiljööksi, hän näytti välittömästi vihreää valoa. Erilaista valoa tuli myös taivaalta, kun välillä paistoi ja välillä oli pilvistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti