torstai 6. syyskuuta 2018

Pohjois-Kyproksen kiertomatka osa 2 - Salamis Bay Conti Hotel

Pääsiäisen jälkeen startanneen Pohjois-Kyproksen kiertomatkan ensimmäinen etappi oli Famagustan kaupungin lähellä sijaitseva viiden tähden hotelli Salamis Bay Conti.

Matkalaiset jaettiin busseihin Ercanin lentokentän pihalla. Luojan lykky, että oppaaksemme sattui kuvankaunis, Pohjois-Kyprokselta kotoisin oleva Sewim. Häntä kelpasikin kuunnella ja varsinkin katsella koko viikon - huomattavasti mielummin kuin kahta muuta opasta, jotka olivat kaljupäisiä äijiä.


Salamis Bay Conti Hotel oli valtavan kokoinen kompleksi aivan meren tuntumassa. Päätalon lisäksi siinä oli useita matalampia rakennuksia, uima-altaita, lasten leikkipuisto ja vaikka mitä. Varmasti täyden palvelun lomakeskus jos niin halusi. Ryhmämme majoitettiin näihin puitteisiin kolmeksi yöksi.

Matkatoimiston kautta järjestetty ruokapaketti sisälsi aamiaisen lisäksi illallisen, joka oli herkkuja notkuva noutopöytä. Tai tarkemmin kymmeniä pöytiä.

Koska olen lihaa syövä heteromies, enkä suinkaan kukkakaalin ystävä, olin ihmeissäni hotellin ruokavalion suhteen. Liharuokia ei nimittäin talossa ollut kuin ensimmäisenä ehtoona, jolloin onnistuin kuin ihmeen kautta löytämään lihapullia. Kaikenlaista muuta vatsantäytettä toki senkin edestä. Moni muukin matkalainen kummasteli tilannetta, mutta oli tyydyttävä siihen mitä löytyi.

Lihan puutteen lisäksi huomioni kiinnittyi jälkiruokapöytiin, joissa sokeriliemi oikein valui pitkin leipurien luomuksia. Näky oli suorastaan etova. Turkkilaisille, joiksi suurimman osan tummemmista turisteista oletin, makeat herkut maistuivat erinomaisesti. Etenkin naisista näki jo kaukaa, että kakkuja on ennenkin syöty kassikaupalla.
Vaikka olimme muslimialueella, hotellissa ei ollut viinasta minkäänlaista pulaa. Tarjoilu pelasi erinomaisesti. Iltaisin istuimme allasbaarissa kumoamassa maukkaita drinkkejä Välimeren aaltojen pauhatessa taustalla.

All inclusive-viinapaketti maksoi Salamis Bay Conti Hotelissa vaivaiset 12 euroa päivältä. Sen arvosta drinkkejä imuroi varmasti jopa absolutisti.

"Viina-allua" ei bussilaisistamme luullakseni ottaneet muut kuin minä ja Sunttu Sundell sekä Oulun seudulta kotoisin ollut mukava pariskunta. Heidän kanssaan tulikin iltaa istuskeltua lasi kourassa, kun päivät puolestaan kuluivat bussilla suhatessa ympäri Pohjois-Kyprosta.Oma kämppämme oli hieman kauempana päätalosta. Se olisi voinut hyvin olla oma itsenäinen hotellikin. Muuten ei ollut valittamista, mutta vessasta lähti armoton viemärinhaju, joka ei poistunut vettä valuttamallakaan. Etenkin aamuisin lemu oli kammottava. Emme kumminkaan jaksaneet valittaa asiasta, kun huoneessa ei käyty muuta kuin nukkumassa.

Salamis Bay Conti Hotelin liepeillä oli kai aikoinaan ollut rantabaareja ja muuta aktiviteettia. Suuren luksushotellin valmistuttua ne ovat joutuneet lopettamaan ja kyyhöttivät nyt jykevän aidan takana hylättyinä turistien ihmeteltävänä.

1 kommentti: