tiistai 11. heinäkuuta 2017

Mökkilomailua Vepsässä

Mökkeilin Turun kaupungin ulkoilusaaressa Vepsässä heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Turku Touringin kautta tapahtuva mökkivuokraus alkoi toukokuun alussa. Olin netin äärellä valmiina hyvissä ajoin. Vaihdoin jopa työvuoroa varmistaakseni, että todellakin saan mökin kyseiseen ajankohtaan. Nettimyynti aukesi nimittäin 8.30 aamulla, johon kohtaan ei töissä tauko osu. Mökkejä olisi varmasti ollut myöhemminkin saatavavilla, mutta tulipa pelattua varman päälle.
Viikko oli kelien puolesta lähes täysin pepusta. Ensimmäiset päivät tuuli niin, ettei ilman pitkiä housuja ja fleecetakkia ollut asiaa ulos. Tiistaina, jolloin sattui isompi vierasryhmä kyläilemään mökilläni, tuli vettä vaakatasossa. Vasta viikonloppuna rupesi tarkenemaan olla ulkonakin. Poistuin saaresta sunnuntaina, jolloin tietysti oli viikon kaunein päivä ja reilusti yli 20 astetta lämmintä.
Kaikenlaista lintua ja muuta menijää tuli viikon aikana sekä nähtyä että kuvattua. Erikoisin sakki oli viereisen Mustaluodon yllä liidelleet viisi merikotkaa. En ole aiemmin nähnyt niin montaa samanaikaisesti.

Muutaman vuoden ajan suosikkilintuni on ollut meriharakka. Vepsässä niitä on paljon. Yllättävän uteliaat ja pelottomat linnut pyörivät grillauspaikkojen läheisyydessä ruokaa etsien. Ihmiset syöttävätkin niitä mielellään, mutta valitettavasti ahneet lokit tuppaavat yleensä saamaan meriharakkojen ruuat.

Pidän nyt varmaan noin viikon Vepsä-tauon, jonka jälkeen sinne jaksaakin taas mielellään lähteä päiväreissulle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti