perjantai 13. heinäkuuta 2012

Rahtiksen livetarjontaa - Taage & Garfield


Huomasin eilen sattumalta, että lähikapakassani Wanhassa Rahtilaivassa soittelevat Taage & Garfield. "Rahtis" on ravintolalaiva Itäisen Rantakadun varrella Turussa.

Taage & Garfield -duo on esiintynyt Rahtiksella muutaman kerran aikaisemminkin. Ainakin viime elokuun blogiarkistosta löytyy yksi kirjoitus aiheesta, samoin muistaakseni lokakuun osiosta.

Kaksikko kehittynyt paljon esityksensä suhteen sitten viime kesän. Homma on paljon varmempaa kuin vuosi sitten. Runsas keikkailu ympäri Suomea on tuonut kokemusta.

Viime syksynä mukaan tulleet suomenkieliset rallit olivat eilen yhä vähemmistössä, mutta niitäkin kuultiin. Mieleen jäi etenkin suomenkielinen versio Procol Harumin Pandora's Boxista. Suomeksi sen on aikoinaan levyttänyt Pepe Willberg.


Taagen ja Garfieldin kappalevalikoiman pääpaino on yhä kasarihevissä. Genren suosiosta huolimatta aika harva akustinen keikkailija esittää sitä missään. Vai oletteko koskaan kuulleet Black Sabbathin Children Of The Seaa tai Scorpionsin Always Somewhereä soitettavan yhdenkään duon tai trubaduurin toimesta? Minä en ainakaan. Taage & Garfield lienevätkin ainoita koko maassa.

Duon erikoisvieraana oli ranskalaiskaveri Alexis de Compreignac. Hän oli mukana muutamassa kappaleessa.

Taagen kuulutuksen mukaan Alexis näki hänet vuonna 2006 keikalla Ranskassa Altaria -yhtyeen kanssa ja otti jälkeenpäin yhteyttä. Ranskalainen näet halusi Taagen levylleen laulamaan. Studiossa he kävivät, jos oikein muistan kuulleeni, viime kesänä. Kaveri suunnittelee muuttoa Suomeen ja on kova suomihevibändien fani.

Taage & Garfield ovat myös tänään perjantaina 13. päivä Rahtiksessa keikalla.


Garfield, Taage ja Alexis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti