tiistai 10. heinäkuuta 2012

Vaarniemen näkötorni

Turun naapurissa Kaarinassa sijaitsee Vaarniemi, jonka korkeimmalla kohdalla on näkötorni. Maisemat avautuvat ihan uudesta vinkkelistä kun sieltä katselee vaikka Turun Tuomiokirkkoa tai Majakkarannan tornitaloa.
 
Kaarinan kaupungin nettisivut kertovat Vaarniemestä seuraavaa:
 
Kaarinan keskustasta tultaessa polun alkuna voidaan pitää jäteveden puhdistamolle johtavan Rauvolantien päässä olevaa paikoitusaluetta.
Vaarniemen luontopolku koostuu kahdesta osasta. Luonnonsuojelualueen kiertävältä polulta on yhteys pitkospuita pitkin Katariinanlaaksoon. Meren rannalla on myös lintutorni ja pitkospuiden varressa on tasanteita, joille pääsee katselemaan näköaloja.

Vaarniemen kallion polulta pääsee Pyhän Katariinan retkeilyreiteille. Polku on merkitty sinisin merkein sekä retkeilyreitti-kyltein. Kallion korkeimmalle kohdalle on rakenteilla näkötorni. Tornille pääsee portaita pitkin tämän osuuden alkupisteestä.

Luontopolun tauluissa kerrotaan alu kerrotaan alueen kasveista, eläimistä ja kallioperästä. Polku on paikoin kurainen alkukeväällä ja poluilla on kiden juuria. Myös nousua ja laskua polulla on varsinkin Vaarniemen kallion osuudella. Reitillä on pöytiä taukoja varten. Molempien osuuksien kiertämiseen aikaa kannattaa varata 2-3 tuntia ja polun pituus yhteensä on noin 4 km.

r />
Polku ylös näkötornille on erittäin jon erittäin jyrkkä, eikä sovellu huonojalkaisille- tai kuntoisille. Petellä ainakin riitti kuntoa.Mäen alla laiduntavia lehmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti