sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

L.A. Guns Turussa

L.A. Guns on yhdysvaltalainen rock-yhtye, josta myöhemmin lähti jäseniä Guns N' Roses -kokoonpanoon. Yhtyeen perustivat vuonna 1983 basisti Ole Beich, rumpali Rob Gardner, kitaristi Tracii Guns ja laulaja Axl Rose. Hollywood Rose, Roadcrew ja L.A. Guns -yhtyeistä lähteneet muusikot perustivat myöhemmin Guns N' Rosesin. Vuonna 2006 kaksi yhtyettä kiersi nimellä L.A. Guns. Toisen yhtyeen johtohahmona oli Phil Lewis ja toisen Paul Black (& Tracii Guns).


L.A. Gunsin basisti Scotty Griffin.


Turussa järjestettiin kuluvalla viikolla 25. kerran kaupunkifestivaali Down by the Laituri.

Sitten alkuaikojen tapahtumaa ei uskoisi enää samaksi, mutta kaikkien muutostenkin jälkeen aina pääosassa ollut rockmusiikki raikaa edelleen. DBTL:n alue on nykyään Turun kaupunginteatterin viereisellä parkkipaikalla, jota kansan suussa kutsutaan "hämähäkkitontiksi". Alue vetää sisälleen muutaman tuhatta juhlijaa.

Torstain kattaus oli mielestäni viikon mielenkiintoisin. Vesku Jokinen ja Sundin pojat, Viikate, amerikkalainen L.A. Guns ja Happoradio eivät äkkiä ajateltuna sovellu yhteen, mutta kokonaisuus oli toimiva.


DBTL-torstain yleisöä.

L.A. Guns on aina ollut allekirjoittaneelle jonkinlainen väliinputoajabändi. Aikalaisensa kuten Poison, Guns N' Roses tai White Lion ovat huomattavasti tutumpia. Uskon, että sama pätee Suomessa melkein kaikkien kohdalla. Levyhyllyssäni taitaa olla kaksi yhtyeen lp-levyä, mutten edes muista niiden nimiä.


L.A. Gunsin laulaja Phil Lewis.

Bändillä tuntuu kuitenkin olevan vannoutuneita diggareita. Se kävi hyvin ilmi torstain keikalla. Muun muassa laulaja Janne Hurme osoittautui kovaksi L.A. Guns -faniksi. Hänellä oli jopa jostain kaapinpohjukasta löytynyt vanha L.A. Guns -paita yllään.


L.A. Gunsin rumpali Steve Riley soitti 80-luvulla WASPissa. Bändi oli tuolloin Suomessakin erittäin suosittu ja on sitä aikalailla vielä nykyäänkin. Aion käydä katsastamassa WASPin nykykunnon ensi syksynä Turun Logomossa. Yhtye kiertää 30-vuotisen taipaleensa kunniaksi muutaman keikan verran Suomessakin.


Steve Riley.

L.A. Guns sai melko vähälukuiseen yleisöön sen verran vipinää, että käsimeri nousi ja välillä jopa yleisö lauloi mukana sen verran minkä osasi. Orkesteri on kuitenkin loppujen lopuksi niin tuntematon enemmistölle, että verrattuna vaikka WASPiin, joka on lähivuosina käynyt kahdesti DBTL:ssa, oli vastaanotto todella vaisu. Mutta todennäköisesti bändi sai nyt uusia faneja jonkun verran.


L.A. Gunsin suurin ongelma mielestäni on tasapaksut kappaleet. Laulaja Phil Lewis on mies paikallaan, eikä bändin muissakaan jäsenissä ole valittamista. Mutta kertosäkeet eivät ole järin tarttuvia. Siksi onkin suorastaan kummallista, että yhtye on kuitenkin ollut Amerikassa niin suosittu, että sen levyjä on myyty miljoonia.


Kitaristi Stacey Blades näytti kaukaa aivan Andy McCoylta.

Illalla yökerho Apollossa esiintynyi kuopiolainen glamrockbändi Reckless Love. Savolaiset eivät saaneet L.A. Guns -kitaristi Stacey Bladesilta kovin mairittelevia lausuntoja kun kysyin mitä hän RL:n  esiintymisestä tykkää. Toisaalta moni olisi varmaan sanonut hänen bändinsä keikasta suunnilleen samaa.


L.A. Gunsit yökerhossa.


3 kommenttia:

 1. No mulle taas tämä bändi on ollut Guns'n'rosesin ja Cinderellan jälkeen kovinta kamaa tällä rintamalla. Kaikki levyt löytyy sekä smanlainen paitakin, mikä Hurmeella kuvassa :) Tampereella oli hieno keikka ja tiistaina Tavastialle uudestaan tsekkaamaan. Tuo basisti on muuten Scotty Griffin, Adam oli bändissä ennen häntä.

  T: Mika L.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista ja korjauksestasi. katsoin Wikipediasta basistin nimen ja eikös se ollutkin sitten väärin. Tosin viime viikolla Turun Sanomien laajassa L.A. Guns -jutussa nykybasisti mainittiin oikein, mutten enää muistanut nimeä.

  VastaaPoista
 3. Joo Mikan kanssa samoilla linjoilla tästä bändistä. On yksi genrensä parhaista, mutta valitettavan huonosti tunnettu täällä päin. Näin aikoinaan bändin jo vuonna 1991 kun olivat Skid Rowin lämppärinä Helsingissä. Sittemmin bändi on tullut vastaan mm. 2004 Lontoossa, viime vuonna Tukholmassa ja pe Tampereella.Tiistaina taas uusiksi Tavastialla. -Marko S. P.S Jenkkilän pojatolivat aivan oikeassa, Recless Love on täyttä kuraa ... ;)

  VastaaPoista