torstai 8. syyskuuta 2011

Lizzy Borden Helsinkiin


"Lizzy Borden on yhdysvaltalainen heavy metal -yhtye, joka perustettiin vuonna 1984. Yhtye on ulkoisesti paljolti glam metal-henkinen, mutta musiikillisesti lähempänä perinteistä heavy metalia, power metalia tai speed metalia. Lizzy Borden on myös yhtyeen keulahahmon ja laulajan nimi."Amerikkalainen hevibändi Lizzy Borden saadaan vihdoinkiin Suomeen (= Helsinkiin). Uutinen putkahti eilen ainakin Facebookiin.

Turusta käsin keikalle meno tietäisi jälleen roimia lisäkustannuksia. En ole muutenkaan jaksanut suosia viikkokeikkoja, en varsinkaan jos ne ovat olleet Helsingissä. Käytän kyseistä kaupunkia lähinnä vain läpikulkupaikkana matkalla Viroon. Mielummin käyn keikkoja katsomassa vaikka Tampereella.5. joulukuuta Lizzy Borden esiintyy Helsingin DOMissa. Päivää ennen samassa kaupungissa jytistelevät kanadalainen surullisen hahmon hevibändi Anvil ja brittiläinen Saxon. Kulunut vuosi on ollut eriskummallinen siinä mielessä, että Suomessa ovat vierailleet useat 80-luvun hevitähdet. Osalla liekki on jo aikoja sitten hiipunut, osa on elämänsä kunnossa vieläkin. Iron Maiden, Thor, Saxon, Judas Priest, Doro, Accept, Molly Hatchet, Mr Big, Alice Cooper, Anvil, Queensryche ja monet muut. Syyskuussa Helsingissä lavalle astelee amerikkalainen Y&T. Kummallista, että näille löytyy yleisöä. Se on tietysti vain hyvä asia.Näin Lizzy Bordenin Swden Rock Festivalilla 2008. Bändi soitti lauantaipäivän ensimmäisenä klo 12. Ellei kyseessä olisi ollut juuri Lizzy Borden, vaan vaikka Anvil, olisi keikka jäänyt osaltani väliin. Liian aikainen soittoaika, liian monta juhlapäivää takana. Kaiken lisäksi Lizzy Borden oli vielä varsin tylsä, joten enpä paljon kostunut koko hommasta.


Lizzyn ensimmäinen täyspitkä levy ilmestyi 1985. Love You to Pieces oli tuolloin merkittävä kiekko. Laulaja Lizzy Borden kuulosti aikalailla Iron Maidenin  Bruce Dickinsonilta ja musiikkikin oli melkoista Maidenia. Nyttemmin bändistä ei Maiden enää tule niin paljon mieleen. Aika ei muutoin ole kullannut muistoja, sillä Love You To Pieces on yhä relevantti levy.Tässä livemeininkiä vuodelta 1985.


Albumit:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti