tiistai 1. tammikuuta 2019

Joulupäivänä Heponiemessä

Joulupäivänä puolenpäivän tienoilla näytti hetkellisesti olevan sen verran hyvä ilma, että päätin lähteä kotitalolta Kustavin Kivimaalta pienelle ajelulle. Suuntana oli noin viidentoista kilometrin päässä sijaitseva Heponiemi.

Heponiemen kalliolla on tunnusmajakka eli loisto, jonka välittömässä läheisyydessä kummeli. Se ei suinkaan ole Heikki Silvennoisen ja kumppanien tamperelainen sketsisarja, vaan rannalle rakennettu, päivämerenkulkuun tarkoitettu kiinteä valaisematon merenkulun turvalaite, joka toimii karkean paikannuksen apuvälineenä. Rakenteeltaan se voi olla valkoiseksi maalattu kivilatomus kuten Heponiemen kummelikin.

Heponiemestä pääsee lautalla Kustavin entiseen naapurikuntaan Iniöön. Se kuuluu nykyään Paraisten kaupunkiin. Hulluinta kuntaliitosvimmassa on kun paikat ja nimet sekoittuvat. Olen törmännyt postipaketteihin, joissa on kyllä Iniön postinumero, mutta postitoimipaikkana reteästi "Parainen". Lauttajonossakin joku saattaa oikeasti luulla menevänsä Paraisille, mutta päätyykin pikkuruiseen Iniöön. Paraisille on Heponiemestä aikamoinen matka niin Iniön kuin Turun kauttakin.

Lautta oli hiljattain lähtenyt ja eteni parhaillaan Iniönaukolla. Harmi, etten osunut paikalle varttia aikaisemmin, jolloin olisi saanut aluksenkin paremmin kuviin mukaan.
2 kommenttia: