torstai 3. tammikuuta 2019

Katarina ja kaasupallo

Vuoden 2018 viimeinen TFCD-mallikuvaukseni tapahtui joulukuun 30. päivä sunnuntaina. Kovasti joka tuutissa toitottettu liukkaus oli aamupäivällä vaihtunut parin asteen pakkashuurteeseen. Ulkoilukeli ollut lopulta lainkaan hullumpi.

TFCD (Time For CD) tarkoittaa mallin ja kuvaajan välistä sopimusta, jossa molemmat saavat käyttää kuvia epäkaupallisiin tarkoituksiin, kuten vaikka mallikansioon tai sosiaaliseen mediaan.

Varsinaissuomalainen harrastajamalli Katarina on ollut viitisen vuotta tuttuni. Kymmenkunta yhteistä fotosessiota lienee kertynyt vuosien varrella. Tämänkertainen oli varmasti yksi parhaista.

Katarinalla oli jo muutamaa päivää aiemmin kuvausasusteet mielessä, puuttui vain sopiva miljöö. Kuinka ollakaan, sellainen löytyi kuin tilauksesta. Olin meinaan nähnyt kuvia erään turkulaislähiön reunamilla olevasta vanhasta kaasupallosta. En tiennyt sen tarkkaa sijaintia ennen kuin viime itsenäisyyspäivänä, jolloin käväisin tutkailemassa erikoista ympäristöä erään kaverin kanssa.

Koska ilma oli kuvauspäivänä oletettua parempi, eivät olosuhteet kaasupallon luona olleet niin vaativat kuin voisi luulla. Toki piti varoa jäistä maaperää ja etenkin portaikkoa. Urheasti Katarina poseerasi kylmää metallikaidetta vasten. Varmaan aika monella olisi tullut äkkiä vilu.

Mielestäni kuvat onnistuivat pirun hyvin. Toivottavasti tänä vuonna saisi aikaiseksi yhtä hyvää settiä.
 

4 kommenttia: