lauantai 19. elokuuta 2023

Kuuvannokan elokuuta

Alkuviikolla suuntasin Turun Ruissaloon ja siellä tarkemmin Kuuvaan. Ehkä vähän turhan usein tulee mentyä saaren kärkeen Saaronniemeen, jossa toki on laajemmat maastot kuin Kuuvassa, mutta vaihtelun vuoksi välillä täälläkin.

Koska päivä oli helteinen ja varsin kesäinen kaikin puolin muutenkin, oli sakkia liikkeellä paljon. Kallioilla loikoili useita pariskuntia, joiden varoin joutumasta kuviini. Toki yleisellä paikalla saa kuvata, mutta jos joukossa sattuu olemaan esimerkiksi salarakkaita, niin saattaa käry käydä mikäli joku bongaa heidät tätä kautta. Toisaalta sen ei pitäisi olla minun ongelmani. 

Nyt loppukesällä perhosia on liikkeellä valtavasti. Tämänkertainen erikoisuus kuitenkin oli polulta näkemäni, muutaman metrin päässä ruokaillut metsäkauris. Se ei ollut moksiskaan minusta ja lähellä kävelleestä naisesta, vaan jatkoi lehtien popsimista kaikessa rauhassa. Oikein suloinen punkkien levittäjä. 
Merelle katsellessani en voinut taas välttyä ajatukselta, että miksei Turun kaupunki mainosta paremmin Kuuvannokan edessä siintävää Vepsän ulkoilusaarta? Todennäköisesti se on monille kalliolla loikoilleille ihmisille täysin vieras kesänviettopaikka. Toki myös hankalammin saavutettavissa kuin vaikka Kuuva, mutta pelkkä merimatka saareen on jo elämys sinänsä. 

Täytyy muistaa taas kritisoida Vepsän kallistuneita hintoja, jotka ovat tehokkaasti karkottaneet monia vakiokävijöitä. Turun kaupunki on hiljalleen luovuttanut saaren vesibussikuljetuksen, ravintolapalvelut, sauna- ja mökkivuokrauksen samalle yksityiselle liikkeenharjoittajalle, joka säälimättä kiristää hintoja viis välittäen siitä, että alun perin Vepsä on tarkoitettu vähävaraisille ja mökittömille kaupunkilaisille. 


1 kommentti:

  1. Bisnes ja rahanhimo vie ihmistä näinä päivinä, kuten mainitsit liikemiehen hintojen nostoista. Sika paska juttu.

    VastaaPoista