lauantai 11. joulukuuta 2021

Itsenäisyyspäivänä Ruissalossa osa 2 - Kolkannokka

Jatkoa edelliseen blogijuttuun, joka käsitteli Turun Ruissalon Kuuvannokkaa itsenäisyyspäivänä.

Kävin samalla reissulla Ruissalon Saaronniemessä ja Kolkannokassa. Viidentoista asteen pakkanen ei tuntunut missään, vaan tuulettomassa talvikelissä oli todella hienoa ulkoilla. 

Valokuvia otin useita satoja. Armottoman karsinnan jälkeenkin hyviä ruutuja tuntui riittävän parin blogijutun tarpeiksi. 

Keli oli suorastaan mahtava. Vaikka en ole lainkaan pakkasen ystävä, on pakko myöntää, että ainakin valokuvausharrastuksen kannalta siitä ei ollut tällä kertaa haittaakaan. Kylmässä ilmassa höyrynnyt meri oli upea näky. 
Kolkannokassa uiskenteli kyhmyjoutsenia. Saattoivat jopa olla samoja yksilöitä joita näin hetkeä aiemmin Kuuvannokassa. Eipä tuollainen luontokappale kauan ihmettele siirtyessään alueelta toiselle. 

Viikolla on uutisoitu jäätyneistä joutsenista , joita on tavattu ainakin Uudessakaupungissa ja Kustavissa. Jälkimmäisessä paikassa joutsenet osoittautuivat valkoisiksi kanistereiksi kun vapaapalokunta pääsi asiaa tarkastamaan. Parempi niin, mutta ehkä asian olisi voinut ratkaista esimerkiksi kiikaroimalla kohteeseen. 

Ruissalossa sulavettä riitti. Tiedä sitten millainen tilanne mahtaa olla nyt viisi päivää myöhemmin. Pakkasjakso on ainakin hellittänyt ja tätä naputellessani mittari on nollan tienoilla. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti