torstai 16. joulukuuta 2021

Heinänokan jäänekut

Lounais-Suomessa pakkastalvi tuli ja meni ainakin toistaiseksi. Tällä haavaa saamme nauttia nollakelistä ja vesisateesta.  

Lauantaina 5. joulukuuta oli erilainen sää. Suuntasin tuolloin kierrokselle Turun saarille, joka käsittää Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran saaret. Mukana matkassa oli hiljattain eläköitynyt pieni työmies Matti Viki Vikström.

Ehdotin, että kävisimme katsomassa Heinänokan leirikeskusta Satavassa. Paikka oli Vikillekin uusi tuttavuus. 

Leirikeskus uinuu tähän aikaan vuodesta talviunta. Tilukset olivat laajemmat kuin olin kuvitellut. Majoitustilaa, saunoja ja muita rakennuksia näytti olevan runsaasti. 

Sellainen muistikuva molemmilla oli, että syksyn 2015 turvapaikkahakutulvan aikana tännekin majoitettiin Lähi-idästä tulleita nuoria miehiä. 

Tuulessa ja pakkasessa seisoskellessa kiinnitin huomioni rannassa olleisiin luonnon jäätaideteoksiin. Ne muistuttivat hieman vanhan ajan tikkunekkuja. 


Heinänokasta löytyi myös komea autiotalo ja mielettömän kokoinen koivupahka. 
Talon tarinan olen joskus kuullutkin, mutta en enää muista miten se mahtoi mennä. Turkulaistuttuni Fredi Forsen innostui kerran kertomaan rakennuksen taustat juurta jaksaen. 

Erään toisen tuttavan mukaan talossa olisi melko lähivuosina kuvattu kotimaista elokuvaa, jossa näytteli Vesa-Matti Loiri. En ole leffaan missään törmännyt ja homma epäilyttää vähän muutenkin kun taloa katselee. Helpommalla luulisi saavan liikkuvaa kuvaa talteen studiossa tai melkein missä vaan kuin tuolla.


3 kommenttia:

 1. https://fi.wikipedia.org/wiki/El%C3%A4m%C3%A4lt%C3%A4_kaiken_sain_(elokuva)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli elokuva Elämältä kaiken sain. Onko sitä siis kuvattu Heinänokan autiotalossa?

   Poista
 2. Huomaathan, että äijät olivat pilkillä ohuilla ensijäillä avovesi selkänsä takana!

  VastaaPoista