keskiviikko 5. toukokuuta 2021

Toukokuinen Savojärven kierros

Alkuviikolla kävin vuoden ensimmäistä kertaa Kurjenrahkan kansallispuistossa Savojärven kierroksella. Yläneen ja Nousiaisten maisemissa Varsinais-Suomessa sijaitsevan Savojärven ympäri kulkee noin kuuden kilometrin lenkki. 

Savojärven kierros on yksi suosituimmista ulkoilureiteistä Turun seudulla. Korona-aikana siellä on ollut suorastaan ruuhkaisaa ja kävijämäärät lasketaan kymmenissä tuhansissa. 

Koska en erityisemmin tykkää väistellä vastaantulijoita suo-osuuksien kapeilla pitkospuilla, oli lähtöaika Kurjenrahkalle oli jo aamuyhdeksältä Turusta. Aamupäivällä pystyi nauttimaan luonnon rauhasta ilman jonoja. 
Kurjenpesän parkkipaikalla ei ollut puoli kymmenen tienoilla kuin vaivaiset kaksi autoa. Reitillä bongasin saksaa puhuneen pariskunnan, yhden kuntourheilijan ja yhden retkeilijän. Työkaverini Kake saikin etsiä geokätköjä kaikessa rauhassa ilman ihmetteleviä katseita.  

Toisin kuin joillakin aiemmilla kerroilla, näkyi kierroksella vähäisesti luontokappaleita. Pitkospuilla möllötti vain muutama hämähäkki, yksi sisilisko ja rantakäärme, joka livahti kanervikkoon ennen kuin ehdin ottaa kuvia siitä.
En sen tarkemmin vahdannut kelloa, mutta kierroksemme meni aikaa suunnilleen kaksi ja puoli tuntia. Pari pientä taukoa, valokuvaamiset ja geokätköjen etsimiset. Kätköjä oli muistaakseni seitsemän ja alan eksperttinä Kake tietysti löysi ne kaikki. 

Parhaimmillaan olen kieränyt Savojärven viisi-kuusi kertaa vuodessa, mutta viime vuonna vain kerran. Syynä jo mainittu korona, joka on saanut ihmiset massoittain liikkeelle ja luontopoluille, eikä ruuhkassa ole mukavaa edetä. 

Blogijuttujani Savojärvestä riittää useitakin, varmaan parikymmentä, mutta muistellaanpa viime elokuun retkeä. Linkissä https://kaislatuuli.blogspot.com/2020/08/savojarven-kierroksella-11-elokuuta.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti