tiistai 18. toukokuuta 2021

Vanha Vehnämylly Riihikoskella

Varsinais-Suomessa Riihikoskella sijaitseva kesäkahvila ja vanhan tavaran liike Vanha Vehnämylly avattiin vuosi sitten. Nimensä mukaisesti se on entinen mylly, joka ajan patinoimasta ulkomuodostaan huolimatta on ollut toiminnassa vielä lähivuosina. 

Vanha Venhämylly on aikamatka menneille vuosikymmenille. Sisällä on neljässä kerroksessa antiikkitavaraa valtavat määrät. Sisustamisessa on täytynyt olla hillitön työ! 

Flippereitä tai lankapuhelimia näkee enää harvoin, enkä muista törmänneeni kondomiautomaattiinkaan varmaan kolmeenkymmeneen vuoteen. Katoavaa kansanperinnettä riittää kerrostolkulla. Vanhan tavaran keräilijöiden lisäksi paikan luulisi kiinnostavan etenkin motoristeja ja autofriikkejä. 

Minut Riihikoskelle houkutteli huhut laajasta lp-levyvalikoimasta. Älppäreitä olikin enemmän kuin osasin odottaa. Lisäksi vielä laatutavaraa, eikä mitään Eija Sinikkaa tai Bianca Moralesia, joihin törmää peruskirpputoreilla. Viime suvena en ehtinyt käymään paikalla ja kuulinkin siitä muistaakseni vasta loppukesästä, mutta tänä vuonna tilanne on toinen. Varmasti tulee poikettua Riihikoskella kesän mittaan uudelleenkin. 

Vanha Vehnämylly on avoinna toukokuusta syyskuuhun ke-su kello 10-18 osoitteessa Myllykuja 6, Riihikoski. 


5 kommenttia:

 1. Harmi, kun flippereihin ei törmää enää juuri missään.
  Ken tietää, onko niitä yleensä millään huoltoasemalla tms. pysähdyspaikoissa ?

  VastaaPoista
 2. Viimeistään kesälomalla täytyy käydä katsastamassa paikka. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 3. Pääsikö flippereitä pelaamaan?
  Mitä kondomiautomaatilla oli hinnat? Löytyikö Black Jackia? Ostitko tuotteita?
  Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin yhtä flipperiä sai pelata vapaasti. Kortsut olivat maksaneet 2 markkaa kappale, mutta merkkiä ei vissiin mainuttu. Tuskin oli Black Jackia...

   Poista