perjantai 5. maaliskuuta 2021

Saaronniemen joutsenet 2. maaliskuuta

Nykyään kun viikonloppuna suuntaa Turun Ruissaloon, saa varautua siihen, ettei välttämättä helpolla löydä parkkipaikkaa. Arkena samaa ilmiötä ei esiinny. Jos haluaa pitää hajurakoa ja turvavälejä, niin esimerkiksi tiistai on vallan mainio valinta siihen tarkoitukseen.  

Syynä moiseen kansanvaellukseen on tietysti korona, joka on saanut ihmiset ulos ja liikkeelle massoittain. Omasta tuttavapiiristäkin löytyy monia, jotka ovat olleet vannoutuneita sohvaperunoita, mutta kuluneen vuoden aikana innostuneet luonnosta.

Iltavuoroviikolla ennen työvuoron alkua on aikaa käydä ulkona. Muutama päivä sitten Ruissalon Saaronniemi oli kohteenakoska tarkoituksenani oli saada kuvattua joutsenia. 
Homma eteni vähän liiankin helpolla. Kävellessäni parkkipaikalta uimarannalle, tuli vastaan kuuskymppinen äijä, joka ilmoitti vieneensä joutsenille ruokaa. En tiedä miksi hän juuri minulle asiasta kertoi, ehkä kaulassani killunut kamera kiinnitti huomion. 

Lauma kyhmyjoutsenia oli rantavedessä kuin tarjottimella. Eivät ne yleensä muutenkaan kovin ihmisarkoja ole tai lähde karkuun, mutta nämä vielä vähemmän. Yksikään ei sihissyt tai uhitellut kun kuvasin kaikessa rauhassa muutaman metrin päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti