sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Tallinnassa maaliskuussa 2011

Facebookin Muistot-osio näytti eilen kuvia Tallinnasta kymmenen vuoden takaa, maaliskuulta 2011. 

Kyseessä oli kolmen yön reissu Ikaalisten matkatoimiston bussilla etelänaapurimme pääkaupunkiin. Mukana matkassa oli työkaverini Sunttu Sundell, joka alimmaisessa kuvassa valmistautuu nauttimaan Long Drinkiä ja Jägermeisteriä Helsinki-nimisessä baarissa Tallinnan vanhassa kaupungissa.  

Tallinna oli irtiotto talvella olleeseen Teneriffan matkaan, jota muistelen vieläkin kauhulla. Viikon aikana jouduin kokemaan paljon sellaista, jota ei ainakaan lomalla pitäisi joutua kokemaan. Kun heti ensimmäisenä ehtoona killutaan hotellin parvekkeella itsemurha-aikeissa, ei palmujen huojunta, Atlantin valtameri tai Teiden tulivuori siinä vaiheessa ole ykkösprioriteettina. 
Hotellimme nimi oli Seaport. Heti valmistuttuaan aivan D-terminaalin vastapäähän, oli se maineeltaan kaupungin halvin. Nykyään talo on Hestia Hotel Seaport

Hotellissa ei ollut oikein mitään aktiviteetteja, huonekin varsin askeettinen, mutta täysin riittävä. Respan vieressä ollut pikkuinen baari oli sekin perin vaatimaton, mutta kyllä sieltä kylmää Saku-olutta sai jos sattui janottamaan. 

Ikaalisten matkatoimiston neljän päivän Tallinnan hotellimatka maksoi siihen aikaan muistaakseni vain noin sata euroa tällä majoituksella. 

Vaikka kuvissa sää on kovin aurinkoista, meni yksi päivä meni sisällä maaten. Tuuleen ja tiuverrukseen ei paljon viitsinyt kankkusessa lähteä kävelemään. D-terminaalista on loppujen lopuksi matkaa vanhaan kaupunkiin, vaikka näyttää ettei paljon mitään olisi. 

Viru Hotellin 23. kerroksessa, "kerroksessa jota ei ole", on ollut kymmenisen vuotta KGB-museo. Siellä on autenttista esineistöä neuvostoajalta, jolloin hotellivieraita ja henkilökuntaa vakoiltiin KGB-väen toimesta kyseisestä tilasta käsin. Hotelli oli kuin valtio valtiossa. 

Tähän kuvakavalkadiin en KGB:tä pistänyt, mutta linkistä  http://kaislatuuli.blogspot.com/2015/11/hotel-virun-kgb-museossa.html voi lukea asiasta tarkemmin    

Korkealta otetut kuvat ovat pääosin Viru Hotellin ylimmältä tasanteelta. Ennen vanhaan sinne ei ollut asiaa muilla kuin Neuvostoliiton valtiollisen turvallisuuspoliisin upseereilla. Me pääsimme viideksi  minuttiksi parvekkeelle ottamaan fotoja. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti