maanantai 15. maaliskuuta 2021

Heinäkuun lopulla Kansanpuistossa

Muutama päivä sitten etsin erästä kuvaa muistikortilta. Päädyin selaamaan kortin läpi muiltakin osin. Vastaan tuli fotoja Turun Ruissalon Kansanpuistosta viime heinäkuun lopulta.

Edellinen suvi oli siitä erikoinen, että kesäkuussa oli tajuttomat helteet. Viikko juhannuksen jälkeen lysti sitten loppui kuin seinään. 

Äkillinen ilmastonmuutos oli esteenä eräälle mallikuvauksellekin, koska neito ilmoitti "ettei hän tällaisella talvikaudella lähde mihinkään". Kyseessähän oli tavallinen suomalainen kesä, joka nyt sattui kesäkuussa olemaan normaalia lämpimämpi. 
Näissä kuvissa odotellaan massiivista Viking Gracea saapuvaksi Turkuun. Tarkkasilmäinen saattaa huomata, että kameramiehellä on varmaan pitänyt kiirettä ehtiäkseen satojen metrien matkan rantapromenadin parkkipaikalta Kansanpuistoon.

Oikeasti kuvat ovat kahdelta eri päivältä. En tosin muista miksi Ruissalossa niin tiheään olin. Gracea en varsinaisesti käynyt bongaamassa, vaan se nyt sattui sopivasti hollille molempina päivinä. 

Kävellessäni pitkin Pikku-Pukin rantapromenadia sieraamini leijui vasta sahatun puun tuoksu. Vanha herra Timo Blyn vuosia pitämän pienen kioskin molemmin puolin oli kaadettu puita valtava määrä. Huvilan nykyinen omistaja oli innostunut heilumaan moottorisahan kanssa oikein kunnolla.   

Turun Sanomista saimme viime viikolla lukea kuinka puita oli pantu kumoon huomattavasti enemmän kuin lupa oli. Kaataja varmaan selviää huomatuksella, etenkin jos löytyy kavereita kaupungin silmäätekevistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti