tiistai 9. kesäkuuta 2020

Saaronniemessä 31. toukokuuta

Sunnuntai-iltana 31. toukokuuta lähdin ajelulle Turun Ruissaloon. Kuuden jälkeen jo uskalsi tarttua rattiin, vaikka eilinen Vepsän reissu ja jatkot jokirannassa rajoittivat kuntoa alkupäivästä.

Toukokuun viimeinen päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Yllätys kumminkin oli, että parkkeerattu autoletka alkoi jo Saaronniemi Campingin portilta. Isolle parkkipaikalle mahtui silti hyvin, mutten muista ennen nähneeni tienposkissa tällaista ryysistä.


Kesäinen ilma oli saanut muslimiperheet liikkeelle. Nurmikot olivat täynnä grillaajia ja leikkiviä lapsia. Miehet tupruttelivat isoja vesipiippuja. Uskoisin, että heitä oli helposti 400-500 sataa. En puutu kenenkään koronarajoituksiin, mutta esimerkiksi poliisi olisi tässä tapauksessa voinutkin.

Mielestäni ei ole mitään haittaa jos Lähi-Idän ihmiset viettävät ulkona aikaansa ketään häiriöimättä ja keräävät roskansa poislähtiessään. Monia suomalaisia se tietysti saattaa vituttaa kun suomalaisella nurmella on ulkomaalaisia, mutta enpä ole montaa kantasuomalaista nähnyt levittävän peittonsa tuolle alueelle ja nauttivan elämästään.

Suunnatessani kävelylenkkini Kolkanniemeen, häveni ihmispaljous selvästi. Siellä oli jopa rauhallista.

Rohkea isokoskelonaaras poikasineen pisteli menemään aivan rannan tuntumassa. Pari "ihan ookoo"-osaston kuvaa sain.

Kolkanniemen kärjessä oli jälleen aherrettu rantakivistä komeita muodostelmia. En ole koskaan itse kokeillut rakennusmestarin taitojani, mutta hyvä kun joku näkee vaivaa. Komeitahan nuo ovat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti