perjantai 19. kesäkuuta 2020

Mökkeilyä Mäntyniemessä

Ammattiosastoni PAU:n Varsinais-Suomen osasto ry:n Kesäkoti Mäntyniemi Turun Hirvensalon Papinsaaressa oli tukikohtana viime viikonloppuna.

Rantamökki 3 osoittautui oikein mukavaksi taloksi aivan lintuvetenä tunnetun Friskalanlahden rannalla. Olen aiemmin pari kertaa aiemmin vieraillut mökissä, mutta nyt vasta vuokrasin sen omiin nimiini.


Rannasta ei pääse pulahtamaan uimaan runsaan kaislikon ja muun kasvillisuuden takia, mutta asian voi hoitaa hieman kauempana päärakennuksen rannassa, jossa on myös sauna.

Mökin lähellä on vain kaksi muuta mökkiä, eivätkä nekään aivan liki. Itse asiassa ne eivät edes näy, kuulua sen sijaan saattaa jos oikein innostuu. Siistit puuceet löytyvät sen verran läheltä, ettei varmaan juosta tarvitse.Hyttysiä tai muita itikoita ei ollut juuri lainkaan, mutta männyn siitepölyä leijaili valtavasti. Näin korona-aikana kun yltyy aivastelemaan ja niistelemään allergialääkityksestä huolimatta, saattaa joku olla ihmeissään.

Friskalanlahdella näyttäytyi muutaman kerran merikotka, joka sai oitis lokit peräänsä. En ehtinyt ottaa tilanteesta kuvia, eikä se vehreän pöheikön takia olisi oikein onnistunutkaan.

Mökin pihalla on muutama linnunpönttö. Eräässä niistä kova kova trafiikki. Sinitiaisen poikaset kuikuilivat ulkomaailmaan ja lensivät melkein peräkanaa ulos.


Rantamökin pihapiiriä oli ilmeisesti viime kesänä raivattu sen verran, että näkyvissä oli myös ns. kuksimakivi. Kiviä pihalla on itse asiassa kaksikin, mutta tuon tarunhohtoisen lohkareen arvelimme olevan aivan terassin takana, koska se näytti ergonomisesti helpommalta.

Ilma oli mitä parhain ja valokuvauksellisin. Nappailin päivän mittaan jonkun verran fotoja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti