sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Jäätaidetta Airistolla

Sunnuntaina 18. maaliskuuta piti sääennusteiden mukaan saapua "lämmin föhntuuli" ainakin Turun seudulle. Asia oli täysin päinvastoin. Hyytävämpää viimaa en muista hetkeen kokeneeni! Vaikka en kirjaimellisesti säätietoihin uskokaan, ovat ne yleensä edes jollain lailla suuntaa antavia. Tällä kertaa meteorologit menivät metsään niin että rytisi.

Kävin työkaverini Sunttu Sundellin kanssa sunnuntaiajelulla Kaarinassa ja Paraisilla. Jäiset, kapeat ja mutkittelevat pikkutiet Kuusiston saaressa antoivat odottaa parempaa keliä, jotta olisi autosta viitsinyt astua ulos.

Uutta sitten viime käynnin, joka oli joskus muutama vuosi takaperin, oli Kuusiston Kruunu -niminen vapaa-ajan alue ja siellä Neidonranta. Netin mukaan se on loma-asuntoalue, jonne on tulossa kaksikymmentä omakotitalomaista lomahuoneistoa. Viisi ensimmäistä noin sadan neliön rakennusta olikin jo valmiina aivan vieri vieressä toisistaan.

Päivän kuvasaldo rajoittui yhteen kohteeseen, Paraisten Airisto Strandin pihalla olleisiin jäämuodostelmiin. Jäätävä tuuli esti alueen muutoin kuvauksellisilla laitureilla liikkumisen. Edes ravintolarakennuksen seinän takana ei ollut minkäänlaista suojaa.
Napsin jäisistä luonnon taideteoksista kuvia, kun parempaakaan kuvattavaa ei ollut lähistöllä. Kotona koneella kuvia katsellessani yllätyin, kun fotot olivatkin paljon parempia kuin oletin. Joskus näinkin päin. Monesti kuvaustilanteessa intoilee ja lopputulos ei sitten olekaan järin häävi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti