sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Röölän nuottasilakkamarkkinoilla

Huomasin viime viikolla Turun Sanomissa ilmoituksen, jonka mukaan Rymättylän Röölässä on lauantaina 3. maaliskuuta Perinteinen nuotanveto ja nuottasilakkamarkkinat. Siinäpä oiva päiväreissukohde.

Viisitoista vuotta sitten isäni Ilmo Jaramo ehdotti, että mitäs jos lähdetään käymään Röölän markkinoilla. Muistikuvani mukaan homma oli siihen aikaan huomattavasti pienimuotoisempaa. Nuottaakin vedettiin rannan tuntumassa. Nyt en nähnyt siitä vilaustakaan, missä lie kauempana merellä ollut.
Mukana matkassa olivat tällä kertaa Virpi Bee ja Harri Nato Leino, joka kertoi markkinoilla olevan "metrilakua ja haitarinsoittoa". Vähän epäilytti moinen, sillä vuonna 2003 en muista kumpaakaan nähneeni. Pakkastakin oli nyt lähemmäs 20 astetta, ainakin vielä aamutuimaan.

Oikeassa hän oli, nimittäin hyisestä ilmastosta huolimatta meno Röölässä oli melkein kuin kesämarkkinoilla. Kojua oli jos jonkinlaista ja metrilakuakin toki löytyi. Tarjolla oli muun muassa tuoresilakkaa, muikkua, grillimakkaraa, purkitettua silakkaa eri muodoissa, leivonnaisia ja paijattavia lampaita.

Rennon ja hyvin järjestetyn tapahtuman takana oli Rymättylä-Merimaskun Lions Club. Järjestysmiesliivien perusteella se näytti olevan aikamoinen ikämieskerho. Sama juttu varmasti monella muullakin paikkakunnalla. Vähän kuin hirviporukatkin, nuorisoa ei taida tällainen perinteinen touhu oikein kiinnostaa.

Röölän entinen sillitehdas on nykyään nimeltään Brinkhall Sparkling. Siellä valmistetaan viiniä. Tehtaassa oli avoimet ovet, joten piti tietysti käydä kurkkaamassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti