keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Syyskuun väriloistoa Ruissalossa

Keskiviikkona 25. syyskuuta päätin työpäivän jälkeen ajella Ruissaloon. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja ilma oli muutenkin mukavan syksyinen.

Tarkoituksenani oli käydä katsomassa millaisessa kunnossa Ruissalontien varrella oleva auringonkukkapelto mahtaa tällä hetkellä olla. Suositun kahvila Honkapirtin vastapäätä olevan peltotilkun auringonkukat on Turun kaupungin toimesta istutettu ulkoilijoiden iloksi.


Pelto oli jo parhaat päivänsä nähnyt. Muutama auringonkukka sinnitteli silti yhä. Saapuessani paikalle, oli eräs vanhempi nainen oli juuri poiminut reilun kimpullisen kukkia ja kömpi hymy korvissa autoonsa. Jokusen kukan sentään vielä bongasin. Veikkaan, että viikonloppuun mennessä pelto on tämän syksyn osalta muisto vain. Seuraavaksi vasta ensi vuonna siellä näkyy jotain keltaista.

Kyseisen pellon auringonkukat lienevät eri lajiketta kuin Turun Pursiseuran viereisellä läntillä vielä viitisen vuotta sitten viljellyt kasvit. Siellä ne kasvoivat suuremmiksi.

Kävin 2007 ja 2008 samaisella pellolla kuvaamassa parin tutun kanssa.Poikkesin myös Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa. Lehtipuissa oli syksyn värejä jos jonkinmoisia.

Tietääkseni jo ainakin osa-aikaeläkkeellä oleva ylipuutarhuri Arno Kasvi oli työntouhussa ruusupuskissa. Pää vaan näkyi pöpelikön takaa ja tuttu ääni tervehti. Puutarhahommia isolla tontilla riittäneekin ennen talven tuloa.
2 kommenttia:

  1. Olipas väriloistokkaita kuvia, kiitos!
    Hakeutuvatkohan ihmiset sukunimen mukaan töihin kuten Aarno Kasvi, Pekka Pouta jne...?
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista
  2. Taivassalon entinen kunnanjohtajakin oli Kylänpää.

    VastaaPoista