perjantai 25. toukokuuta 2012

Alkukesää Ruissalon Kansanpuistossa

Ruissalon Kansanpuisto on Turun Ruissalossa sijaitseva puisto. Turussa siitä käytetään myös pelkästään nimeä Kansanpuisto, mutta kansanpuistoja on Suomessa myös muualla. Puiston pinta-ala on 4,7 hehtaaria.

Kun Ruissalo jaettiin vuonna 1847 47 palstaan, päätettiin yksi näistä palstoista jättää kaupunkilaisten yhteiskäytöön. Ruissalon Kansanpuisto tunnettiinkin vuoteen 1937 asti nimellä Yleinen käytävä.

Yleinen käytävä oli hyvin suosittu vapaa-ajanviettoalue. Erilaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia olivat muun muassa ravintola, uimala ja kesäteatteri. Kesämökkien yleistyessä Kansanpuiston käyttö vapaa-ajan viettoon on vähentynyt, mutta se on edelleen varsin suosittu ulkoilualue. Kansanpuisto tunnetaan nykyisin myös siellä järjestettävästä Ruisrock-musiikkifestivaalista. (Wikipedia)
Torstaina 24. toukokuuta oli erittäin kesäinen päivä. Mittari näytti reippaasti yli +20. Päätin käydä Ruissalon Kansapuistossa katsomassa miten kesä on sinne saapunut.

Kansanpuiston ravintola ei ollut enää auki, kun kävin rykimässä sen ovenkahvaa. Heillä jäi saamatta euroni, jotka olisin todennäköisesti käyttänyt jäätelöön ja virvoitusjuomaan. Luulisi, että tässä vaiheessa vuotta näillä keleillä, kannattaisi kuppilaa pitää auki pitempään kuin 12-17 päivittäin.
Seuraava visiittini Kansanpuistoon tapahtuu viimeistään heinäkuussa, jolloin siellä järjestetään Euroopan vanhin yhtäjaksoisesti toiminut rockfestivaali Ruisrock.

Vaikka tapahtuma on huonontunut valtavasti nykyisen järjestäjän aikana, on siinä vielä jäljellä sen verran hyvääkin, että perinteitä kunnioitten menen joka tapauksessa paikalle. Vaikka siellä ei olisi edes ainuttakaan kiinnostavaa esiintyjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti