tiistai 29. toukokuuta 2012

The Walking Dead


SuomiTV muuttui Fox -kanavaksi huhtikuun puolivälissä. Minulle SuomiTV jäi melko vieraaksi. Taisin joskus katsoa sieltä pätkän Riitta Väisäsen juontamaa Kymppitonnia, mutta siinäpä se. Fox osoittautui heti kättelyssä pätevämmäksi. Kanava nimittäin alkoi 22.4. esittää maailmallakin suosittua The Walking Dead -sarjaa, joka kertoo zombien valtaamasta Telluksesta.
The Walking Dead on Robert Kirkmanin luomaan sarjakuvaan pohjautuva selviytymisseikkailu elokuvan The Shawsank Redemption ohjaajana parhaiten tunnetulta Frank Darabontilta. Sarjan pääosissa nähdään mm. Andrew Lincoln (After Life, Heartbreaker, Strike Back), Jon Bernthal (Num3rot,The Pacific – taistelutoverit) ja Sarah Wayne Callies (Pako).

The Walking Deadin avausjaksossa poliisi Rick Grimes (Andrew Lincoln) herää koomasta autiossa sairaalassa, ja toteaa tuntemansa maailman muuttuneen zombien valtaamaksi, apokalyptiseksi taistelutantereeksi. Rick ryhtyy etsimään vaimoaan ja poikaansa maailmanlopun keskeltä. Lähistöllä pieni selviytyjien leiri puolustautuu henkensä edestä ”kuolleiden kulkijoiden” vaaniessa joka nurkan takana. Pian myös Rickille selviää, että uudessa karmivassakin todellisuudessa ihmisen pahin vihollinen on edelleen toinen ihminen. (dome.fi)
Kauas on tultu niistä ajoista, jolloin suttuiset ja rätisevät, suunnilleen viidennen polven kauhu,- splatter, ja ja gore -vhs-kasetit kiersivät kaverilta toiselle. "Splatterin" kultakausi oli 90-luvun alussa, jolloin se oli Suomessa oikea buumi.

Kaikkein kehnoimmatkin b- ja ö-luokan elokuvat kelpasivat alan harrastajille. Ei ollut niin väliä mitä elokuvissa tapahtui, kunhan veri ja suolenpätkät lentelivät mahdollisimman paljon ja pitkään. Usein tarinasta ei ymmärtänyt hevon paskaakaan, jollei osannut englantia kunnolla. Mutta ei sen niin väliä, koska monesti kopioiden kuvanlaatu oli niin heikko, ettei tarinasta saanut senkään takia selvää. Pääasia oli, että Braindead, Evil Dead, Bad Taste, I Spit On Your Grave, Suspiria, Night Of The Living Dead ja muut olivat hyllyssä.
Monissa näistä elokuvista esiintyi zombeja, eläviä kuolleita. Usein nämä rumilukset olivat kiinnostuneita tuoreesta ihmislihasta, sellaisesta joka liikkui vikkelästi ja ampui niiltä pään tohjoksi.

Näin myös The Walking Dead -tv-sarjassa. Mitään omaperäistä siinä ei ainakaan näiden nyt näyttetyjen jaksojen perusteella ole tapahtunut. Genreen perehtyneet ovat varmasti huomanneet saman. Minua se ei tosin pahemmin haittaa, sillä olen koukussa sarjaan. Esitysajankohta sunnuntaisin kello 22 on sekin erittäin sopiva.2 kommenttia:

  1. Meikä on kans hyvin koukuttunut sarjaan, zombihommat yleensä toimii :)

    Täältä voi tsekata sarjiksena jos haluaa. Ite en jaksa ruudulta kauheesti lukea. Mut joskus tätä selailin, ja kieltämättä odotukset tv-sarjalle oli tän jälkeen kovat.

    http://www.newsarama.com/php/multimedia/album_view.php?gid=1358&page=1

    VastaaPoista
  2. Joo, hyvä sarja. Lähes ainoita kiinnostavia sarjoja mitä kanavilta nykyään tulee.

    VastaaPoista