keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Toivonniemen kevättä

Poikkesin viikonloppuna Turun Ruissalossa. Reissu oli kolean ilman takia melko pikainen, mutta ehdin jonkun verran ottaa julkaisukelpoisia valokuvia.

Ikkunasta katsottuna aamupäivä näytti aurinkoiselta ja lämpimältä. Mutta mitä vielä, lämpötilahan oli +5 ja +6 kuuden välillä, mikäli auton mittaria oli uskominen. Kylmä viima ei lainkaan lisännyt viihtyvyyttä.

Tarkoituksena oli käydä katsomassa miltä Turun Seudun Hengitysyhdistyksen kesäkoti Toivonniemen mailla näyttää tähän aikaa vuodesta. En ole yhdistyksen jäsen, mutta kun muutama vuosi sitten moisesta paikasta kuulin, olen silloin tällöin käynyt sielläpäin ulkoilemassa.


Toivonniemen saunarannassa oli eläkeläismies kalastamassa. Kuulemma siikaa tuli huonosti, eikä muussakaan saaliissa ollut oikein kehumista.

Kyselin papalta onko hän nähnyt rantakäärmeitä. "En niin ainuttakaan. Joskus niitä oli paljonkin, mutta minkki on syönyt ne kaikki", kuului vastaus.

Mahdollisesta minkistä huolimatta haukankatseeni löysi rantakivetykseltä pienen käärön, joka osoittautui auringonsäteitä kerääväksi rantakäärmeeksi.


Käväisin samalla naapuritontilla Villa Bella Vistassa. Viime kesänä komeassa huvilassa oli jonkin aikaa kesäkahvila. Saapa nähdä miten tulevana suvena käy, estääkö korona aukeamisen vai onko hienossa miljöössä mahdollisuus hörppiä kaffetta.
Bella Vistan lähellä kukki valtavasti sinivuokkoja. Jokin lintu oli höyhenistä päätellen kohdannut loppunsa ja ilmeisesti saalistajaltakin tippunut sulka taistelun tiimellyksessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti