sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Krottilanlahden lintutorni Ruissalossa

Itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta tuli Naantalin Patterinmäen ohella käytyä Turun Ruissalossa. Ilma oli mitä mainioin ulkoiluun; pikku pakkanen, eikä tuulta nimeksikään.

Tähtäimessämme oli etsiä Ruissalosta lintutorni, jonka olemassaolosta en ollut edes tietoinen. Krottilanlahden lintutorni on yksi saaren kolmesta tornista. Muut ovat Marjaniemen torni ja Tammerterhon lintulava. Niissä olenkin käynyt, jälkimmäisessä useinkin.

Vaikka lintutietoudessani olisi huimasti parantamisen varaa, on torneista mukava tiirailla maisemia ja ottaa maisemakuvia. Ongelmanani on tosin korkeanpaikankammo, jonka takia Krottilanlahden torniin kapuaminen jäi tällä kertaa väliin. Oli meinaan sen verran jyrkät askelmat, että katsoin parhaammaksi pysytellä maan kamaralla sillä välin kun Harri Nato Leino kiipesi ylös.

Tornia vastapäätä, lahden toisella puolella, on Turun Hengitysyhdistyksen kesäpaikka Toivonniemi. Muuten tämä kolkka Ruissaloa on minulle melko vierasta, enkä ollut ennen käynyt edes lintutornin ohitse menevällä polulla. Asia pitää korjata lähitulevaisuudessa, sillä seutu vaikutti oikein mukavalta.

Krottilanlahden tornille pääsee ainakin Kuuvan parkkipaikalta lähtevää luontopolkua pitkin. Se ei ole mikään juurinen kinttupolku, vaan pikemminkin pienehkö tie, joka tornille tultaessa myötäilee Aura Golfin viheriöitä.

Ruissalon joulukuista luontoa tallentui jonkin verran muistikortille.
2 kommenttia: