perjantai 24. maaliskuuta 2017

Naantalissa maaliskuisena sunnuntaina

Viime sunnuntaina kohteeksi valikoitui Naantali, tuo Turun kupeessa oleva komea kesäkaupunki. Mukava keli oli innostanut ihmisiä ulkoilemaan sankoin joukoin. Tuttujakin tuli vastaan melkein heti.
Naantali valmistautuu jo täysillä kesäkauteen. Merisalin seinässä oli iso plakaatti, jonka mukaan kuppila aukeaa pian. Muutama naapuribaari tarjosikin jo palvelujaan.

Merisalin takaa rannasta oli hiljattain purettu kaksi pienempää rakennusta ja kaadettu muutama puu. Muistikuvani mukaan taloissa oli jonkunlaista matkamuistomyyntiä ja venesataman palveluja. Seuraavana päivänä huomasin Turun Sanomista, että paikalle kaavaillaan kaksikerroksista uudisrakennusta, jossa olisi ravintola ja veneilijöille muun muassa saunomistilat. Kesäksi pitäisi olla valmista.
Naantalin vakiolenkkini tuppaa yleensä ulottumaan Kailon saareen ja siellä sijaitsevaan Muumimaailmaan. Jostain kumman syystä alueelle on vapaa kulku sesongin ulkopuolella. Kunnon kansalaisia on ilmeisesti paikat tulvillaan, koska vandaalien luulisi iskevän helposti moiseen kohteeseen. Onneksi ihmiset osaavat käyttäytyä.

Takavuosina Naantalissa tuli usein kesäisin käytyä terasseilla istumassa. Nyttemmin harrastus on jäänyt lähes vallan. Tiedä sitten mikä mahtaa olla kun ei noin lähelle ehdi kaljalle. No, ehkä tulevana kesänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti