tiistai 21. heinäkuuta 2015

Saaronniemessä 21. heinäkuuta 2015

Kun sateet kerrankin taukosivat, oli aika suunnata ulos grillailemaan kaverien kanssa. Paikaksi valikoitui Turun Ruissalon Saaronniemi. Siellä tulee melko usein käytyä, mutta grillauspuoli on jäänyt lapsenkenkiin ainakin minun osaltani.

Yleensä Saaronniemen tulipaikat ovat olleet maahanmuuttajien valloittamia. Onpa vaan pistänyt vaan silmään valtavat savupilvet, jollaisten aikaansaamiseksi täytyy olla huomattavan erilainen grillimestari kuin vaikka allekirjoittanut on. Sinänsä yksi lysti, koska en ole ollut grillaamaan pyrkimässäkään.

Tepastelimme ripeästi Saaronniemen grillauspaikat läpi alkaen Villa Saaron takana olevasta uudehkosta ja isosta katoksesta. Kohta vatsamme saisivat täytettä! Mutta mitä vielä, polttopuista ei ollut tietoakaan... Sama juttu kaikissa muissakin kohteissa.

Hiekkarannan ja parkkipaikan välissä olevalla tulikatoksella vanhempi pariskunta viritteli liekkejä huonoin tuloksin. Mies kertoi tuoneensa puut omasta takaa ja keränneensä ne metsästä joskus aikaisemmin. "Täällä ei ole enää polttopuita, kun ne varastetaan heti. Mottikaupalla oli aina tuotu, mutta välittömästi myös viety", hän tiesi erään tilavastaavan kertoneen.

Mies kertoi, että "koska hän on kerrostaloasukas, ei tulenteko ole oikein hanskassa". Minulle nuotio ei tuottanut vaikeuksia älyttömän kovasta tuulesta huolimatta. Pian paikalle kerääntyi monta muutakin ryhmää, joilla oli sama ongelma kuin meillä tovi sitten. Toivottavasti tulta ja hiillosta riitti kaikille.

Makkara- tai viljapossupihvikuvia en ottanut, mutta sen sijaan jonkun verran luontokuvia.1 kommentti:

  1. Suomi on muuttunut merkilliseksi maaksi. Kaikki yhteisöllisyys puuttuu. Polttopuutkin viedään! Ei hempatti!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista