keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Askaisten ritaripuisto

"Talvisodan aikana syntyi ajatus kunniamerkistä, joka voitaisiin myöntää sotilasarvosta riippumatta sodan aikana osoitetun erinomaisuuden urheuden, taistellen saavutettujen erittäin tärkeiden tulosten tai erikoisen ansiokkaasti johdettujen sotatoimien palkitsemiseksi. Kunniamerkin saajasta käytetään nimitystä Mannerheim-ristin ritari. Askaisten Ritaripuisto on perustettu C.G.E. Mannerheimin synnyinpitäjään näiden ritarien kunniaksi.

Louhisaaren kartanolinnaan johtavan tien risteyksessä ja Askaisten aateliskirkkoa vastapäätä sijaitsevassa ritaripuistossa on jokaisella 191 ritarilla Kurun mustaa graniittia oleva muistokivi ja alueen keskuselementtinä on yhteinen Kunniakivi. Ritaripuisto tekee kunniaa Mannerheim-ristin ritareille, mutta samalla se on myös arvostuksenosoitus koko veteraanisukupolvelle, heidän saavutuksilleen sekä sille ajalle ja hengelle jota he edustavat." (masku.fi)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mannerheim-risti
http://www.mannerheim-ristinritarit.fi/Kuvat suuremmaksi klikkaamalla.Ritaripuisto sijaitsee Askaisten kirkkoa vastapäätä, aivan Louhisaaren tienhaaran vieressä. Paikalle on helppo löytää. Saariston rengastie kulkee ritaripuiston vierestä.

Kävin ritaripuistossa ensimmäisen kerran muistaakseni 2007. Nytkin se oli sopivasti sunnuntaiajelun varrella.


Video ritaripuiston avajaisista 2. kesäkuuta 2006:

Askaisten Ritaripuisto
osoite:
Askaistentie 785, 21240 Askainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti