lauantai 20. elokuuta 2011

Taage & Garfield Wanhassa Rahtilaivassa

Perjantaina 12. elokuuta Turun Aurajoessa lepäävässä Wanhassa Rahtilaivassa esiintyi Taage & Garfield duo. Kyseessä on Kilven laulajana parhaiten tunnetun Taage Laihon ja kitaristi Kari "Late" Karvisen muodostama kokoonpano. Late on toiminut Kilven roudarina vuodesta 2006 ja on pitkänlinjan harrastajamuusikko.

Duolla on ollut jonkun verran keikkoja Turussa, mutten ole aikaisemmin päässyt kokemaan heidän performanssiaan. Nyt se onnistui helposti, koska kotiovelta Rahtilaivaan on vain kivenheitto.Viime juhannuksena Taage ja Late esiintyivät turkulaislähiö Runosmäen Satama -pubissa. Eräs tuttuni kommentoi tapahtumaa puuttumatta sen musiikilliseen antiin. "Koko ajan sai olla varuillaan, koska baarissa oli väkivaltainen tunnelma. Naamaan asti tatuoituja tyyppejä", hän kuvaili juhannusaaton tunnelmia. Samat hörhöt taisivat olla Rahtilaivassakin katkokävelemässä.

Wanhan Rahtilaivan uudet vetäjät ovat vanhoja tuttujani. Tiedä sitten tarkalleen mitä "vanhalle" Rahtilaivalle oikein tapahtui, mutta baari oli kiinni kesän parhaimman ajan ja avattiin vasta muutama viikko sitten. Livemusiikki sopii tähän laivabaariin oikein hyvin. Tänään siellä näyttää esiintyvät Saints & Sinners -niminen ryhmä, joka on myös erikoistunut hevicoverbiiseihin.


Koska Taage ja Late ovat tunnetusti kovia hevimiehiä, oli kappalevalokoimassa pelkästään tuon genren biisejä. Beatlesia, Eric Claptonia, Elton Johnia tai vastaavia standardeja ei kuultu. Sen sijaan valikoimassa oli hyvinkin erikoisia tapauksia, joita ei heti luulisi yhdenkään trubaduurin tai duon esittävän akustisesti. Judas Priestin Jawbreaker, Yngwie Malmstenin Dreaming, Lita Fordin Close My Eyes Forever tai 80-luvun puolivälin hevitähtien hyväntekeväisyyskappale Hear N' Aidin Stars yllättivät ainakin minut. Ehkä olen niin rutinoitunut Bon Joviin ja Scorpionsiin, että niiden lomassa edellä mainitut viisut melkeinpä hätkähdyttivät. Koska tapahtumaa mainostettiin "Kilven Taagella", kumppanukset soittivat illan viimeisenä rallina Kilven hitin Sielut iskee tulta.


Taage lupaili duon esiintyvän Rahtilaivassa vielä monta kertaa. Kannattaa mennä kuuntelemaan, mikäli luulee ymmärtävänsä jotain hyvän musiikin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti