maanantai 8. tammikuuta 2024

Saaronniemessä 3. joulukuuta

Kuluva talvi tuli jäädäkseen jo marraskuussa. Se on Turun seudulle varsin epätyypillistä. Esimerkiksi neljä vuotta sitten ensilumi satoi vasta 28. helmikuuta sulaen melkein heti pois. Leutona talvena ei tarvinnut murehtia pörssisähkön heilahduksista, hyytyvistä autoista tai eikä suuremmin lämmityskustannuksista. 

Toista on nyt. 2000-luvun ankarimman talven koettelemat ihmiset kamppailevat pärjätäkseen hyytävän pakkasen kourissa. Pelkkä sähkösaunan lämmitys pörssisähkötaloudessa olisi viime perjantaina maksanut noin 20 euroa ! 

Eipä ole paljon kuulunut siitä mielenosoitusjoukosta, joka vielä jokunen vuosi takaperin riehui Helsingissä banderolleineen vaatien "Lumet takaisin!" ja "Ilmastonmuutos seis!". Vastaava porukka tosin istuu nykyään maanteillä tukkien liikennettä. 




Sunnuntaina 3. joulukuuta lähdin ystäväni Harri Nato Leinon matkassa Turun Ruissalon saarelle. Ilmastoaktivistit varmasti hykertelivät onnesta soikeina kun näillekin kulmille oli saatu oli lumipeite ja jäätä. 

Kierros Saaronniemessä ja viereisellä Kolkannokalla on yleensä antoisa ainakin valokuvaajalle. Niin tälläkin kertaa. Tavallisesti siellä tuppaa tuulemaan; nyt sitäkään ongelmaa ei ollut. Aktivistit olisivat varmasti keksineet siihenkin syyn, mutta onneksi ainuttakaan ekohippiä ei tarvinnut tuona päivänä tavata. 

Ulkoiluretken päätteeksi palkitsimme itsemme runsaalla lounaalla Orikedon Tavernassa. Ihan tässä nousee vesi kielelle kun muistelen valtavaa, lautaselta ylitsepursuavaa kebabannosta! 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti