maanantai 15. tammikuuta 2024

Peilityyni tammikuinen Saaronniemi

Tulipa taas todettua, ettei säätiedotuksiin ole luottamista. Lauantaina 13. tammikuuta MTV3:n Kymmenen uutisissa toitotettiin, että sunnuntaille on luvassa lumisadetta ja huonoa ajokeliä. Pakkasesta nyt puhumattakaan. Suunnittelinkin pyhäpäivän ohjelman toisenlaiseksi kuin lopulta kävi. 

Originaali ajatus oli lähteä kirpputorikierrokselle Saloon, mutta luovuin siitä jo lauantai-iltana uutislähetyksen nähtyäni. Kelistä povattiin niin kehnoa, ettei viidenkymmenen kilometrin ajomatka olisi tullut kyseeseen. 

Kun sunnuntai 14. tammikuuta valkeni ja lähdin ulos, ei lumisateesta ja surkeasta ajokelistä ollut tietoakaan. Pakkastakaan ei mitenkään ylivoimaisesti. Takuuvarmaksi ulkoilupaikaksi valikoitui jälleen Turun Ruissalo, josta kaksi edeltävääkin blogijuttua on tehty. 
Ruissalon Saaronniemessä avautui peilityyni maisema, jollaista en reilun viikontakaisen käyntini perusteella olisi osannut odottaa. Silloin jäällä käveli ihmisiä ja pakkasta oli -19 astetta. Tarkemmin linkissä https://kaislatuuli.blogspot.com/2024/01/ruissalon-talvista-kauneutta.html 

Nyt merijää oli osin sulanut ja luullakseni sen päällä oli paikka paikoin vesikerros. Merkillistä, että viikon sisällä voi tapahtua näin paljon, vaikka pakkasen puolella ollaan oltu reippaasti vuorokauden kestänyttä suojakeliä lukuun ottamatta.

Mietin mahtaako kuvista tulla liian tummia, koska päivänvaloa ei paljoa ollut. Ei tullut, mutta jännät värit tuli. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti