maanantai 25. lokakuuta 2021

Lokakuinen Tummamäki

Tummamäen luontopolku on entisen graniittilouhoksen alueelle vuonna 2013 perustettu luontopolku Vehmaalla. Vajaan kahden kilometrin pituinen reitti etenee louhosjärvien ja jätekivikasojen maisemissa. 

Tummamäellä louhittiin graniittia vielä 1970-luvun alussa. Luonto on viidessäkymmenessä vuodessa ottanut omansa, kuten puun syömästä kaiteesta voi huomata. Valtavat jäte- eli rääpekivikasat ei ole miksikään muuttuneet, mitä nyt jokunen puu yrittää jostain raosta kasvaa. 

Laavun, grillipaikan ja kuivakäymälän lisäksi Tummamäellä on esiintymislava, jossa tapahtuu kesäisin. En ole koskaan osunut paikalle, mutta arvelisin estradilla soitettavan jotain muuta musiikkia kuin rock'n'rollia.Kävin Tummamäellä heti tuoreeltaan kahdeksan vuotta sitten. Siitä tekemääni blogikirjoitusta on laskurin mukaan luettu satoja kertoja. Löytyy linkistä https://kaislatuuli.blogspot.com/2013/10/tummamaen-luontopolku-vehmaalla.html

Edellislauantaina paikalla ei ollut lisäkseni kuin kaksi autokuntaa, vaikka keli oli navakkaa tuulta lukuunottamatta hyvä. 

Kyseessä on sen verran erikoinen luontopolku ja Turun suunnastakin lyhyen matkan päässä, että eipä voi muuta kuin suositella. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti