torstai 28. lokakuuta 2021

Halikon kupritsapellolla

Viime viikolla kohistiin valtakunnan uutisia myöten Halikon kurpitsoista. Ensimmäisellä viikolla  kurpitsapuistossa oli kävijöitä noin 70 000 Hangosta Petsamoon. Tätä kirjoittaessani kurpitsalyhtyjen ihailijamääräksi on arvioitu peräti 200 000.

Käyntipäivänäni sunnuntaina 24. lokakuuta oli meneillään viimeinen kurpitsaehtoo tältä vuodelta. Luvassa oli illan päälle vielä ilotulituskin. 

Autoletka Turun suunnasta Saloon ja toisinpäin oli valtaisa. Perillä nähtyä villiä parkkeerausta ja pimeässä vaeltavia ihmisjoukkoja ei voinut kuin hämmästellä. 

Väkeä samoili pimeässä syysillassa Halikon vanhalla sillalla ja läheisellä pellolla niin paljon, että piti oikein varoa, etteivät pienemmät jää jalkoihin. Tanner oli onneksi melko tasainen, vaikka melkein sokkona piti tallustella. Siellä täällä välähtäneet kännykkäkameroiden salamavalot avittivat vähän etenemisessä. 

Epäselväksi jäi montako kurpitsalyhtyä oli esillä. Vähintään satoja. Tiedä sitten millä sapluunalla lovet oikein oli veistelty tai onko jokainen puukotettu erikseen, mutta oikein näyttävä miljöö oli saatu aikaiseksi. Hieno varmasti päivänvalossakin.

Rannikon puutarhan isäntä Esa Rannikko pahoitteli 18. lokakuuta päivätyssä YLEn uutisessa, että Halikon kirkonkylä oli aivan sekaisin kurpitsaturistien takia, mutta silti jaksetaan olla hymyssä suin. Valtava suosio ja mediahuomio tulivat yllätyksenä. 

Syksyllä 2018 ensimmäisen kerran järjestetty kurpitsaviikko saanee ensi vuonna jatkoa. Ehkä kannattaisi hommata paikalle lisää esiintyjiä ja muuta oheisohjelmaa, koska ainakin nyt tarkeni vallan mainiosti ihmetellä kurpitsamerta ja tulinäytöstä. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti