keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Littoistenjärvellä 20. lokakuuta

Kävin eilisen työpäivän jälkeen Littoistenjärvellä. Kamera oli mukana, koska suunnitelmani oli lähteä käymään Raisiossa kuvaamassa. Homma kuitenkin peruuntui, joten suuntasin Littoisiin kun ilmakin oli varsin hyvä. 

Littoistenjärvi on 147,5 hehtaarin kokoinen järvi Kaarinan ja Liedon kuntien rajalla. Rantaviivaa järvellä on kuutisen kilometriä ja keskisyvyys kaksi metriä. 

Alunperin ajattelin mennä järven etelärannalle, mutta en taaskaan löytänyt ajoissa oikeaa tienhaaraa. Olen sitä joskus ennenkin etsinyt, mutta lahjakkaasti ajellut ohi. Niinpä päädyin Littoistenjärven hiekkarannalle, jossa vanha tanssilavakin sijaitsee. 

Järvi oli aivan rasvatyyni. Kauempana näkyi joutsenia, mutta hiekkarannan tuntumassa ei ollut ainuttakaan lintua. Littoisten vanha verkatehdas vastarannalla heijastui hienosti veteen. Katseeni kiinnittyi vuodenaikaan nähden hieman kummalliseen näkyyn. Pitkällä vedessä nimittäin kahlasi hahmo, jonka liikkeistä ei voinut päätellä mitä hän siellä oikein touhusi. Aluksi veikkasin kaverin olevan harppuunakalastaja, mutta rantaan könyttyään hän paljastuikin metallinetsijäksi. 

Mies ryhtyi esittelelemään muovipussinsa sisältöä. Sieltä löytyi vanhoja rahoja, ilmeisesti käsitöissä käytetty pistoneula ja paljon oluttölkkejä. Viimeksi mainittuja kuulemma pohjassa riittää, ikävä kyllä. Pitäisi joskus kiertää Littoistenjärvi kokonaan. Olen mennyt hiekkarannalta Järvelän talviuintipaikkaan luontopolkua pitkin ja pari kertaa käynyt verkatehtaan puoleisessa rannassa, mutta vielä olisi paljon näkemättä. 


1 kommentti:

  1. Onpa erikoinen metallinetsintäpaikka. Yleensähän nuo luotaa pelloilla.
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista