lauantai 16. marraskuuta 2019

Gdanskin matka osa 3 - Sopot

Sopot on neljänkymmenen tuhannen asukkaan rantakaupunki Puolassa lähellä Gdanskin ja Gdynian kaupunkeja. Suurella todennäköisyydellä ainakin kesällä Gdanskiin matkaavat käyvät myös Sopotissa.

Pitkien hiekkarantojensa takia Sopotin kutsutaan Puolan Rivieraksi. Hiekkarannan komeus on Grand Hotel, jossa Natsi-Saksan johtaja Adolf Hitlerkin viihtyi. Lähellä hotellia on Euroopan pisin puulaituri, jonka nimi on suomalaisittain hauskasti Molo.


Käyntipäivänämme 1. elokuuta kuuluisassa kesäkaupungissa Sopotissa oli melko rauhallista. Edellisellä kerralla kolme vuotta sitten liikkeellä oli enemmän ihmisiä. Siitä lisää linkissä http://kaislatuuli.blogspot.com/2016/10/gdanskin-matka-osa-4-sopot.html
Tiedä sitten mikä villitys entisissä Itäblokin maissa on kannella julkisella paikalla kuristajakäärmeitä. Tällä reissulla törmäsin ilmiöön kahdesti. Kerran Viron Saarenmaalla elintarvikekaupassa meinasi tulla löysät housuun, kun iloisesti hymyilevä mies tuli hyllyjen välissä vastaan valtava python kiedottuna kaulansa ympäri. Melko kipeää touhua.Tämä oli kolmas kerta kun kävin Sopotissa. Aiemmilla kerroilla sateli riesaksi asti, nytkin oli vähän kiikun kaakun. Vuonna 2012 sade yllätti jättilaituri Molon päässä ja samaa yritti jälleen, mutta ei yltynyt onneksi haittaavaksi. Aurinkoisella kelillä laiturilla viihtyisi varmasti kauemminkin.

Sopot on nopeasti nähty. Jos siellä käy Gdanskin reissun yhteydessä, niin matkoineen koko homma on ohi muutamassa tunnissa.

1 kommentti: