lauantai 3. elokuuta 2019

Villa Bella Vista Ruissalossa

Vaikka Turun Ruissalon saarella tulee käytyä usein, tuntuu sieltä löytyvän aina silloin tällöin jotain uuttakin. Viime viikolla tällainen tapaus oli komea huvila Villa Bella Vista ja sen Paratiisi-kahvila.

Kesällä auki oleva kuppila on todella hienolla paikalla Iso-Pukin saaren edustalla, aivan laivaväylän tuntumassa. Jostain syystä Villa Bella Vista on jäänyt pimentoon, vaikka viereiset Toivonniemi ja Tenhola ovatkin tuttuja. Ehkä ajokielto- ja yksityisaluemerkit ovat hämänneet, eikä näin lainkuuliainen mies tunke helpolla joka paikkaan.

Huvila pihoineen teki aikamoisen vaikutuksen. Täytyy poiketa kesän mittaan uudelleenkin.

Samalla reissulla tuli bongattua rantakäärmeitä. En ole täysin varma oliko niitä kaksi vai kolme, ainakin kaksi. Kovin olivat pienikokoisia ja vikkeliä, liekövät sitten viime vuoden poikasia.

Tarkemmalla syynillä voisin veikata, että ylimmäisen kuvan kaveri on hiljattain syönyt, koska keskiruumis pullistelee vähän siihen malliin.

Kuvien ei missään nimessä ole tarkoitus pelotella Bella Vistan kävijöitä, eivätkä käärmeet pihamaalla edes olleet. Matelijoita nyt vaan sattuu olemaan Ruissalossakin, vaikka tavallisesti ihmiset eivät niitä kohtaakaan. Pitää vähän osata katsella paikkoja sillä silmällä ja loput on sitten tuurin kauppaa.

2 kommenttia:

 1. Mitäs toimintoja tuollaisessa Villa Bella Vistassa on?
  T.Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kesällä on/oli Paratiisi-niminen kahvila, joka tänään 5.8. oli kiinni tai alueelle johtava tie oli suljettu köydellä, Mitään infolappua en nähnyt tinehaarassa tai muuallakaan. Noin muuten huvilaa ilmeisesti vuokrataan häitä ja muita juhlia varten.

   Poista