tiistai 9. heinäkuuta 2019

Lohjan reissu osa 3 - Mustion linna

Paavolan tammelta Lohjansaaresta ei ollut pitkä matka Mustion linnalle. Se oli päivän viimeinen etappimme.

Mustion linna, joka tunnetaan myös nimellä Mustion kartano, sijaitsee Mustiolla Raaseporissa. Vuoteen 1968 kartano sijaitsi Karjaan maalaiskunnan ja vuosina 1969-2008 Karjaan kauppalan/kaupungin alueella.

Linnan rakennukset on tehty vuosina 1783-1792. Niiden ympärillä on iso puisto ja vanha ruukki. Nykyään kartano toimi hotellina ja museona.


Kivenheiton päässä linnasta on Mustion kirkko, jossa sattui olemaan häät meneillään. Linnan parkkipaikka oli aivan piukassa häävieraiden autoja. Hyvä kun sekaan mahtui.

Pian hääporukka rantautuikin linnan puistoon ja ravintolan edustalle pitkänä letkana. Pikaisella vilkaisulla sekä morsian että monet naispuoliset vieraat olivat oikein tyylikkäitä ja kesäisen hehkeitä. Ainoastaan valtavat tatuoinnit joka toisen mimmin käsivarsissa ja lapaluissa pistivät ikävästi silmään.Olen kerran aikaisemmin käynyt Mustion linnassa tai oikeastaan sen puistossa jos tarkkoja ollaan. Linnassa ei käyty tälläkään kertaa. Kuulin nimittäin henkilökunnan kaverin sanovan innokkaille ihmisille linnan pihalla, että "vain eteiseen pääsee, muu on osa on suljettuna".

Puistossa riittikin katseltavaa. Eipä taida Suomessa montaa tämänkaltaista paikkaa olla.1 kommentti:

  1. Kieltämättä varsin törkeää tuo naisten "vankilakundi-villitys", sotkea itsensä tilkkutäkin näköiseksi

    VastaaPoista