maanantai 25. helmikuuta 2019

Sunnuntaikävelyllä Aurajokirannassa

Sunnuntaina 24. helmikuuta oli vaihteeksi sellainen olo, että jospa tarttuisi kännykkään ja soittaisi pizzamiehen ovelle tuomaan höyryävän pahvilaatikon.

Koko kaunista päivää ei sentään passannut maata sohvalla vahtaamassa digiboksin sisältöä, vaan ulos piti mennä vaikka väkisin.

Valitsin kävelyreitiksi Turun Aurajokirannan itäisen puolen. Entisen Wärtsilän laivanrakennustelakan tilalle on tällä vuosikymmenellä ilmestynyt uudisrakennuksia ja koko ajan tulee lisää. Ökytaloiksikin niitä voidaan kutsua ainakin hintansa puolesta.

Aurajoen länsiranta on ollut jo 90-luvun lopulta asti siistissä kunnossa, mutta itäistä puolta rakennetaan yhä. Ihmeen kauan kesti, että Wärtsilän vanhat mörskät purettiin Korppoolaismäen alta.

Tiedä sitten ovatko uudet kerrostalot kuinka ihmisten mieleen, mutta ainakaan tällä hetkellä alueella ei omaan silmääni pistä kuin vähän tökerösti louhittu kallio. Ilmeisesti senkin kylkeen tulee vielä taloja.

Aurajokisuuta lähinnä olevan vanhan nosturin alle ja viereen on suunnitteilla kylpylä. Merkillinen paikka näin äkkiä ajatellen, mutta saattaahan se siihen sopiakin. Havainneanimaation aiheesta  hiljattain katsoinkin ja sen perusteella rakennelma ei ole mikään pieni. Kylpylä on tulossa alimman kuvan etummaisen nosturin viereen.

Erikoisin rakennelma kävelyreittini varrella oli Erik Pommerilaisen rannasta bongattu kasvihuone. Siitä olivat muutkin ulkoilijat kovasti kiinnostuneita. Kasvit ovat pikaisella vilkaisulla oikeita, eivätkä muovikoristeita. Aika kummalliseen paikkaan vaan pystytetty!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti