maanantai 18. helmikuuta 2019

Egyptin matka osa 6 - Hurghada Grand Aquarium

Hurghada Grand Aquarium on tammikuussa 2015 avattu iso akvaariorakennus Egyptin Hurghadassa. Punaisenmeren elämästä kertovassa talokompleksissa on näytillä noin sata erilaista eläinlajija ja 1200 yksilöä. Kyseessä on maan suurin akvaario ja yksi arabimaailman isoimmista.

Merenelävien lisäksi Grand Aquariumissa on muun muassa strutseja, liskoja ja niilinkrokotiilejä. Beduiinielämästä kertova näyttelykin löytyy.
Lomaviikon toiseksi viimeisenä päivänä hyppäsimme taksiin ja hurautimme Grand Aquariumiin. Hurghadassa on kuulemma toinenkin akvaario, mutta se ei ole lähelläkään tätä kokoluokkaa.

Olimme päivän ensimmäiset asiakkaat heti aamukymmeneltä ovien auettua. Lipunmyyntitiskiä oli mahdotonta löytää ilman apua, koska vaihtoehtoja tuntui olevan monta. Luullakseni joku henkilökunnan kaveri kävi selittämässä erittäin huonolla englanniksi jotain mistä en saanut selvää, vaan nyökkäilin kohteliaasti. Kierros saattoi alkaa.

Pääsylipun hinnaksi oli jossain yhteydessä mainittu 28 euroa. Ovella kumminkin otettiin "vain" 25 euroa. Loppujen lopuksi aika kova hinta egyptiläisittäin, etenkään kun Hurghada Grand Aquarium ei mielestäni mikään järin huima kokemus ollut.

Hurghada Grand Aquariumissa edettiin maahan maalattuja nuolia pitkin. Rata oli hyvin selkeä, eikä luulisi eksymisen vaaraa olevan. Paikoin todella pimeät käytävät saattavat osassa ihmisiä herättää jopa pelkoa, mutta aika pian pääsee taas aurinkoiseen ulkoilmaan.


Vaikutti vähän siltä, että Hurghada Grand Aquarium olisi enemmänkin lapsille kuin keski-ikäiselle suomalaismiehelle suunnattu ajanviettopaikka. Mutta ei tämä sentään hukkareissu ollut. Mukava kaloja ja muita eläimiä on katsella.

Alueen kiertämiseen meni aikaa noin tunnin verran. Taksikuski odotteli uutterasti parkkipaikalla. Hän sai toki siitä hyvästä ihan mukavan korvauksen.

2 kommenttia: